Gheorghe Șoldan: „Suceava este județul cu cele mai multe localități fără rețea de apă potabilă”

Suceava este județul cu cele mai multe localități fără rețea de apă potabilă.

Nu mai puțin de 56, reprezentând aproape jumătate din totalul localităților din județ.

I s-a împlinit astfel un vis domnului Gheorghe Flutur.

Suntem „capitală de regiune” la acest capitol, depășind Botoșani și Vaslui, și, din ce am văzut pe datele Ministerului Dezvoltării, nu cred că ne mai „bate” vreun județ.

Asta pe lângă faptul că avem cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate și că în județul Suceava sunt printre cele mai mici salarii din România.

Ieri m-am întâlnit cu locuitorii din Drăgoiești, una dintre zecile de localități care nu au nici apă potabilă, nici canalizare.

Oamenii și-au adus aminte că în 2017, la alegerile parțiale, Gheorghe Flutur le promitea de pe scena căminului cultural apă și canalizare.

Le promite același lucru și acum, în campanie electorală, și repetă același discurs și în celelalte 55 de localități în care nu a reușit să implementeze aceste rețele, în toți acești 20 de ani de când conduce într-o formă sau alta județul.

Proiectul rețelelor de apă și canalizare există la Drăgoiești de când a venit la conducerea primăriei Constantin Popescu și sper ca în viitorul apropiat să găsim și o sursă de finanțare.

Între timp, Drăgoieștiul este tot mai aproape de momentul în care gospodăriile se vor racorda la rețeaua de gaz metan, proiectul fiind în desfășurare.

Știu de la dl primar Popescu că are multe proiecte care vizează modernizarea comunei și îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Drăgoiești.

Știu, de asemenea, că adversarii politici de pe plan local au pus de multe ori mai presus interesele lor decât cele ale comunității, dar sunt convins că localnicii cunosc foarte bine ce fel de primar au și pe cine trebuie să susțină în continuare.

Nu am urcat ieri pe scena căminului cultural și nu am vrut să vin cu promisiuni mari.

Le-am spus celor prezenți doar că voi fi un președinte de Consiliu Județean care nu va mai permite ca județul nostru să fie printre ultimele din țară.

Un președinte de Consiliu Județean care îi va respecta pe toți locuitorii județului, chiar și din localitățile unde primarii nu sunt din partidul meu, și care va pune umărul la dezvoltarea fiecărei localități.

Pentru că doar atunci putem vorbi de dezvoltarea unui județ.

Pentru toate acestea am nevoie în schimb de cât mai mult sprijin pe 9 iunie.

Cu încredere,

Gheorghe Șoldan

Lasă un comentariu