5 tratamente naturiste împotriva varicelor

Venele varicoase nu constituie doar o problemă de natură estetică, ci și un semnal de alarmă care ne avertizează că există o problemă la nivelul sistemului circulator sau limfatic. Din acest motiv, astăzi îți prezentăm cele mai bune remedii naturiste împotriva varicelor.

 1. Aloe vera

Aloe vera conține un gel bogat în nutrienți esențiali, benefici pentru sănătatea pielii și a sistemului circulator. Acesta este motivul pentru care gelul de aloe vera a fost folosit timp de zeci de ani pentru a trata venele inflamate și durerile asociate. În plus, el este foarte util împotriva varicelor.

Totodată, gelul de aloe vera are proprietăți astringente și hidratante. De îndată ce este absorbit în piele, acest ingredient previne apariția unor varice noi pe picioare.

Instrucțiuni

 • Ia o cantitate adecvată de gel de aloe vera și aplic-o pe regiunile vizate. Folosește mișcări circulare blânde.
 • Lasă pielea să absoarbă gelul peste noapte, apoi, dimineața următoare, clătește-te cu apă.
 • Repetă acest tratament în fiecare noapte, până când obții rezultatele dorite.

     2. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre super-alimentele incluse de mult timp în tratamentele holistice împotriva varicelor. Acest ingredient este bogat în compuși sulfuroși care, odată sunt absorbiți în piele, oferă un puternic efect antiinflamator și anticoagulant.

Instrucțiuni

 • Consumă zilnic un cățel de usturoi crud, fie cu puțină zeamă de lămâie, fie cu apă caldă.
 • O altă variantă este să prepari o pastă cu usturoi crud și ulei de măsline. Folosește remediul obținut pe post de loțiune pentru masaj și aplică-l pe regiunile cu varice.
 • Repetă acest tratament în fiecare zi.

    3. Zațul de cafea

Multe persoane obișnuiesc să arunce la gunoi zațul de cafea după ce au terminat de preparat această băutură atât de populară. Însă zațul are proprietăți incredibile, datorită cărora îl putem include în diverse remedii naturiste.

De pildă, efectul său antiinflamator și stimulator ajută la obținerea unei circulații sanguine optime și la reducea dilatării venelor. Aplicând zaț de cafea în mod regulat, vei îndepărta celulele moarte ale pielii, vei îmbunătăți elasticitatea venelor și vei preveni îmbătrânirea prematură.

Instrucțiuni

 • Umezește puțin zaț de cafea cu apă rece sau ulei de măsline, apoi aplică-l pe regiunea vizată cu mișcări blânde de masaj circular.
 • Lasă zațul să acționeze 15 minute, după care te poți clăti cu apă.
 • Ca să obții rezultatele dorite, aplică acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

      4. Argila verde

Pasta preparată din argilă verde ține sub control inflamațiile și senzația de greutate cauzate de varice. Acest ingredient puternic are proprietăți antiinflamatoare, astringente și vindecătoare, care pot reduce semnificativ inflamația venelor de la nivelul extremităților inferioare.

Instrucțiuni

 • Mai întâi, umezește argila verde cu apă caldă până obții o pastă fină. Apoi, aplică această pastă pe regiunile vizate.
 • Lasă argila să se usuce timp de 30 de minute, după care te poți clăti cu apă caldă.
 • Repetă acest tratament de cel puțin 3 ori pe săptămână.

5. Infuzia de pătrunjel

Datorită proprietăților sale diuretice și antiinflamatoare, infuzia de pătrunjel este utilă pentru a ameliora problemele circulatorii. Consumul regulat al acestei băuturi ajută la eliminarea fluidelor acumulate în țesuturile picioarelor și stimulează circulația sângelui.

Instrucțiuni

 • Prepară un litru de infuzie de pătrunjel și bea-o pe tot parcursul zilei în 3-4 porții egale.
 • Dacă vrei să obții rezultate mai bune, aplică lichidul direct pe picioare și masează până este absorbit complet.

(sursa: Doza de sanatate )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s