Lara are nevoie de ajutorul nostru!

De fiecare dată când ne implicăm într-o campanie umanitară, o facem cu gândul că oricând asemenea tragedii ni se pot întâmpla și nouă. Și suntem convinși că dacă vreodată se va întâmpla asta, ajutorul celorlalți oameni va fi de neprețuit. Pentru că împreună, putem face minuni, iar minunile schimbă vieți. Așa că haideți și azi să facem o faptă bună! După cum am mai spus, binele nu înseamnă doar donare de bani, ci uneori înseamnă un mesaj de încurajare, o distribuire, o rugăciune pentru cel aflat în suferință….fiecare după puteri.

 Astăzi este despre Lara. Povestea ei este urmatoarea: „Lara, un sufletel mic, frumos si greu incercat, a implinit de curand 3 anisori. Pana la varsta de aproape 2 ani, Lara a fost un copil normal, vesel, plin de energie, fara probleme majore de sanatate.
In luna august 2018, in cursul investigatiilor efectuate in serviciul UPU Cluj pentru un episod infectios respirator, prezinta brusc alterarea starii generale, colaps cardio-circular, tahicardie prin reintrare atrio-ventriculara ortodromica, cardiomiopatie dilatativa cu FE sub 10%.
In cursul evolutiei, a prezentat mai multe episoade de stop cardio-respirator resuscitate, convertirea la ritm sinusal fiind dificila (terapie cu amiodarona, flecainida, overdrive pacing), cu reluarea lenta a functiei cardiace.
Asociat, a prezentat la nivelul valvei tricuspide si a cordajelorformatiuni vegetante (mai probabil trombi).
Evolutia a fost grevata de multiple complicatiii: insuficienta hepatica, renala, soc septic cu punct de plecare pulmonar, disfunctie multipla de organe, bronhopneumonie, TEP, infarct pulmonar, hemoragie pulmonara, pneumotorace masiv drenat, insuficienta respiratorie (traheostomie), encefalopatie post hipoxica severa.
Pe scurt, a trecut prin episoade de stop cardio- respirator, coma, suferinta cardiaca si neurologica, cu sanse de 1% de supravietuire.
Trimitand raportul medical si in strainatate, raspunsul primit a fost ca inimioara e mult prea afectata si ca singura solutie ar fi transplantul.
Lara a fost insa mai puternica decat prognozele medicilor si s-a hotarat sa traiasca, depasind aceste etape, cu o putere care i-a uimit pe medici.
In momentul de fata, dupa un an de terapie cu amiodarona, tahicardia a fost tinuta sub control, iar FE a inimii a revenit la normal.
Administrata insa pe termen lung, Amiodarona poate afecta pe partea hormonala. Fiindca valoarea TSH-ului in cazul Larei este usor crescuta, peste o luna vor trebui repetate analizele, pentru a determina daca se poate continua tratamentul, daca este nevoie sa fie schimbata medicatia, sau daca se impune necesitatea efectuarii ablatiei, interventie amanata datorita varstei mici si a riscurilor ridicate datorate afectarii cardiace.
Totodata, efectuarea interventiei este conditionata si de afectarea neurologica, motiv pentru care momentan ne concentram activ pe partea de recuperare, prin efectuarea sedintelor de kinetoterapie si terapie Vojta.
Cheltuielile cu sedintele de recuperare, sonde si seringi pentru alimentatia enterala, plus alte consumabile, se ridica la 1000 Euro/luna.
La momentul potrivit, recomandarea medicului cardiolog este de a efectua interventia la inimioara in Spania, la Sant Joan de Deu (Barcelona Children’s Hospital), costurile minime estimative fiind de aproximativ 15.000 Euro pentru interventie si spitalizare, la care se mai adauga si costurile de transport.

In acest moment, orice ajutor, oricat de mic, e binevenit din partea voastra.

Conturile pentru donatii sunt deschise pe numele Larei, la Banca Transilvania, Cluj.

MATEI LARA:
Cont lei: RO51BTRLRONCRT0472955801
Cont euro: RO98BTRLEURCRT0472955801

Mai multe detalii le gasiti aici: https://www.facebook.com/donate/494073564504510/

lara

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s