De ce nu-mi place Sfântul Valentin?!? (mică incursiune misogină în însemnătatea zilei indrăgostiților)

Fratilor, vine luna aia cu Sf Valentin! De ce nu-l agreez?!? …pentru că e mai comercial chiar decât Arsenie Boca, ceea ce trebuie să recunoaștem că e o performanță. Pe lângă asta, de Sfântul Valentin trebuie să-mi iubesc soția în stil american. Totul trebuie să fie zgomotos: de la declarația de dragoste de dimineața, până la sexul de seară. Absolut totul, în ziua respectivă trebuie să fie măreț, strălucitor, opulent. Toată ziua te simți ca la maraton: cumpără flori, caută inimioara potrivită, cadoul care să nu fie mai ieftin decât a celei mai bune amice a partenerei tale, organizează cina romantică, vezi de lumânărele, caută pe net cea mai siropoasă declarație de dragoste, citește 5 articole despre cum să o faci să se simtă perfect în pat, descoperă că un articol e pentru homosexuali, vomită, cumpără o lenjerie sexi, caută niște melodii leșinate ca să faci atmosferă, vezi de petalele de trandafiri să rămâie proaspete până întrați în casă, șiii…și totul se duce pe apa sâmbetei când realizezi că nu te-ai epilat corespunzător.

Daaa! O adevărată pierdere de vreme. Tot ce faci în ziua respectivă, o faci din datorie, nu din dragoste, pentru că dragostea ta este vizibilă zi de zi prin gesturile simple, firești și normale pe care le faci ca să o vezi zâmbind. Dacă nu le vede e o chioară, iar tu dacă nu i le arăți, ești un prost.  Totuși, ca efortul de Sf. Valentin să nu fie total în zadar, măcar speri la o poziție sexuală nouă, dar să fim cinstiți: n-o să ai parte de ea.! Deja ești prea obosit ca să o convingi, iar imaginația ei nu corespunde defel cu a ta în materie sexuală. Simplul fapt că i te dăruiești, dovedește că ești mai bărbat decât cei mai mari războinici din istorie. Ei nu sărbătoreau Sf. Valentin. Erau prea bărbați pentru asta. Și da, chiar își iubeau femeile. Le iubeau așa cum se iubește de-adevăratelea,  cinstit, fără circ, fără să o facă pe clovnii.

De Sf. Valentin, ca bărbat, singura ta mulțumire adevărată este la sfârșitul zilei, după ce te-ai achitat de toate sarcinile cu brio, când te așezi pe un scaun în bucătărie, aprinzi un trabuc, deschizi o bere rece și-i Mulțumești lui Dumnezeu că Sf. Valentin nu e la fel de des ca Sf. Ioan. Abia aștepți să dormi, pentru ca a doua zi să nu mai trebuiască să te prefaci, să ai voie să îți iubești partenera sincer, din toată inima, fără dovezi pe care să le cumperi de pe tarabe. Atunci ai voie să faci și dragoste. În seara de Sf. Valentin faci doar sex, orice ai zice, indiferent de numărul de lumânări parfumate aprinse sau de numărul de petale de trandafir peste care vă tolăniți. Drept să zic, nici de el nu te bucuri pentru că ești prea preocupat ca membrul tău să fie aliniat după poziția astrelor..că doar  nu te-ai documentat degeaba toată ziua!

(de Dragos Hutuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s