Dependența internet și telefon a distrus tot ce era sfânt și omenesc!

Cu ajutorul telefoanelor și a internetului le-am furat copiilor noștri copilăria, iar nouă, propria viață. Copiii noștri nu mai știu să viseze, noi nu mai știm să trăim. Din când în când, scoatem nasul din ecranul dispozitivului, ne uităm la partener și hotărâm: „divorțăm!”, dar nu mai ținem minte când am făcut ceva împreună, sau când am discutat mai mult de 10 minute. Pentru că în loc să facem lucruri împreună, în loc să povestim și să ne facem planuri pe care ulterior să le punem în aplicare amândoi, alegem să stăm fiecare într-un colț al camerei cu telefonul în mână.

De copil, am uitat! Și el e în colțișorul lui, cu telefonul în mână. Copilăria lui e plină de videoclipuri, nu de experiențe. El vede pe un ecran cu e să te joci de-ascunsa, prinsa, cum e să te plimbi, să vizitezi diferite obiective, s.a.m.d. Acolo vede tot ce ține de copilărie, dar nu simte, nu se bucură de experiențele minunate ale vârstei, nu mai stie cum să se comporte cu alți copii sau alți oameni în viața reală. Îi distrugem prin asta orice posibilitate de a avea o viață normală.

Suntem niște monștri iresponsabili care nu știm să apreciem ce avem, umblând după iluziile de pe ecranul telefonului și efectiv intrăm în fibrilații dacă rămânem fără internet sau fără baterie, dar nu ne pasă dacă lângă noi se sting de dorul nostru părinții sau bunicii. Nu ne pasă că în loc să-i oferim copilului iubirea și atenția noastră, îi oferim videoclipuri și apoi ne mirăm că nu manifestă nici un pic de afecțiune. Stăm pe telefoane, în loc să stăm unul în brațele celuilalt și apoi ne mirăm că suntem singuri.

Nu știu cum am picat în capcana aceasta, dar dependența de internet și telefon a distrus tot ce era sfânt și omenesc! Pentru că asta erau reprezentau atât copilăria cât și familia.

(de Dragos Hutuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s