Ce nu este Paștele?

Aș fi vrut să scriu despre semnificația Paștelui, dar mi-am dat seama că despre asta scrie toată lumea în această perioadă. Așa că voi scrie despre ce nu înseamnă această sărbătoare. Paștele nu înseamnă că trebuie să mănânci până crăpi. Poți crăpa și în alte moduri, mult, mult mai variate. Poți crăpa de ciudă, poți crăpa de necaz, poți crăpa fiindcă te despică soțul mult prea gelos al amantei tale c-o drujbă, etc. În principiu, nu e bine să crăpi când e o sărbătoare așa mare. Nu-i asculta când îți spun că te duci direct în Rai. Sunt niște mincinoși! De Paște, abține-te și bucură-te de viață!

Paștele nu înseamnă să bei alcool ca prostul. Poți găsi modalități mult mai plăcute de a te îmbăta. Te poți îmbăta cu frumusețea unui peisaj, cu iubirea față de aleasa ta, cu dragostea față de copii tăi, cu admirația față de părinți sau bunici, cu bucuria de a fi sănătos, cu fericirea de a nu avea rate la bancă. Te mai poți îmbăta cu emoția primului sărut, a răsăritului de soare, a apusului de soare, în general, când vine vorba de emoții, te poți îmbăta cu ele la orice oră din zi sau din noapte. De sărbători, consumă emoții, nu alcool!

Paștele nu înseamnă sex. Spun asta pentru că am un amic ce deține un sex shop, care așteaptă Învierea mai mult decât toate sărbătorile de peste an, chiar mai mult decât așa zisa zi a îndrăgostiților, pentru că în această perioadă are cele mai mari vânzări. O dovadă în plus o găsești în marile centre comerciale, unde lubrifianții dispar de pe raft mai ceva decât cozonacii. Și nu vorbesc despre lubrifianții OMV. Măcar de sărbători, în loc de sex, fă dragoste. Ori ca să faci dragoste, nu ai nevoie de lubrifianți! (Următoarea mare sărbătoare în care amicul meu are vânzări record este Crăciunul)

Paștele nu înseamnă zile petrecute cu străinii.  Nu pierde timpul cu cei care nu contează. Prețuiește viața celor care te iubesc și fii alături de ei în clipele astea. Stai de vorbă cu dânșii, ascultă-i, povestește-le, îmbrățișați-vă. Trei zile fiți o familie. Atât de rar aveți timp să fiți împreună! Profitați! Moartea mereu stă la pândă și mereu ne ia pe nepregătite. Nu am văzut om care să nu regrete prea puținul timp acordat celui drag atunci când el nu mai e. E o binecuvântare că ai timp să fii alături de cei dragi. Profită!

Paștele nu înseamnă concurs. Nu trebuie să te întreci cu nimeni. Chiar nu contează că vecinul are și carne de miel, în timp ce tu ai numai de porc, nici că tu ai două lăzi de bere și el numai una, nici că soacră-ta are 10 cozonaci si tu numai 8. Cât despre ouă… știm că ale tale sunt cele mai bune. Nu te munci peste măsură! Nu are rost. Sunt 3 zile de care trebuie să te bucuri. Relaxează-te, odihnește-te, închide telefonul (oricum mai bine de 80% din mesajele primite sunt de fațadă), mănâncă cumpătat, bea cumpătat, petrece cumpătat și iubește… necumpătat.

(de Dragoș Huțuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s