Cum se facea un buchet frumos de flori pentru festivitatea de absolvire?

Sa presupunem ca erai elev in clasa a 12-a la Pedagogic, in Suceava. Bani pentru flori nu mai aveai pentru ca i-ai baut in barul de vis-a-vis inca de luni. Cum procedai?
In primul rand luai camerele din camin la rand in cautarea unei foarfeci mai de Doamne-ajuta. Nu gaseai! Te multumeai cu un cutit de bucatarie de la cei din camera 3. Asteptai sa se lase seara si ieseai la plimbare pe Veronica Micle, Dragos Voda si Armeneasca. Stiai ca acolo stau oameni gospodari care au gradinute pline cu flori. Aveai dreptate. Florile erau acolo, superbe, doar ca trebuia sa sari gardul ca sa ajungi la ele. Nu aveai curaj, asa ca treceai pe langa Turnu Rosu si iti faceai cruce. Te uitai in stanga, vedeai casa profesorului tau de matematica si iti faceai din nou cruce. Te uitai iarasi in dreapta si dadeai cu ochii de cimitir. Zambeai. Stiai sigur ca acolo sunt ingropati oameni gospodari. Intrai in cimitir. Nu te-ai inselat deloc. Zici ca te aflai intr-un depozit cu flori. Scoteai cutitul palmat pana atunci in maneca de la hanorac si te dadeai la treaba. Dupa fiecare trandafir taiat ziceai „bogdaproste!” si „Doamne iarta-ma!”.

Ai strans 7 trandafiri superbi, albi. Te-ai intors cu ei la camin, i-ai pus in apa si i-ai ascuns dupa dulap rugandu-te sa nu dea vulturii de colegi peste ei. Ca si ei au baut banii de flori, dar nu de luni. Ei i-au baut marti, respectiv miercuri. Vine dimineata. Ai cumparat un ziar Crai Nou, ai invelit trandafirii in el la marea arta, ii legi cu o sforicica gasita pe jos si gataaaa! Asa se facea corect un buchet corespunzator pentru festivitatea de absolvire.

de Dragos Hutuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s