Copiii ca binecuvântare

Mereu am crezut că apariția unui copil este felul lui Dumnezeu de arăta că a binecuvântat relația respectivă. Și dacă a făcut asta e bine să mergi pe mână Lui, fără întrebări suplimentare. Pur și simplu ai încredere și sigur te va duce în cele din urmă pe un drum bun. Doar că trebuie să te lași în voia Lui, iar noi suntem siguri că știm mai bine ca El ce-i mai bine pentru noi înșine și de aici apar o grămadă de necazuri și lupte interioare. Na, oameni suntem. Toți ne credem buricul pământului la un moment dat.

Pentru că am credința asta, niciodată nu am judecat cuplurile care au copii înainte de căsătoria religioasă. Am convingerea că dacă Dumnezu s-ar fi opus relației respective, copilul n-ar mai fi apărut. El a apărut cu un scop. Și cred că scopul este acela de a ne învăța să iubim cu adevărat. Prima oară ajungem să-l iubim pe cel mic, apoi datorită iubirii sincere pentru dânsul ni se deschide sufletul și ajungem să ne iubim cu adevărat pe noi înșine și în cele din urmă, după ce am învațat să ne iubim cu adevărat pe noi înșine, ajungem să-l iubim cu adevărat și pe partenerul nostru. Așa devenim cu adevărat o familie. Pentru că familia fără iubire, nu există. E numai o convenție.

Gandurile acestea le-am notat weekend-ul trecut când s-au căsătorit prietenii și finii noștri Alexandru și Andreia. Acolo, pe Sălătruc, în izolarea casei de vacanță în care ne-am petrecut cele mai relaxante zile din ultimii ani, am avut vreme să-mi fac ordine în gânduri. Apropierea de natură, liniștea locului și frumusețea lui, a fost un grozav prilej de reflecție. Și le mulțumesc amandurora pentru bucuria respectivelor zile.

Și dacă vă întrebați, da, Miruna noastră a apărut pe lume înainte de căsătoria noastră religioasă. De altfel, majoritatea cunoștințelor noastre au copii înainte de a se căsători. Și da, absolut toți suntem binecuvântați. Numai că unii au înțeles asta mai devreme, unii mai târziu și unii se poate să nu înțeleagă acest lucru niciodată…

de Dragoș Huțuleac

PS: las aici cateva imagini de pe-acolo si incurajez iubitorii de natură să viziteze locurile respective

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s