Să nu lași seceta niciodată să-l cuprindă

Bătrâna din imagine este bunica mea. Are 90 de ani. Fetița din imagine este copilul meu. Are 3 ani si 9 luni. Diferența de vârstă între ele nu-i o problemă. Fac echipă bună. Și nu pentru că bunica a dat în mintea copiilor, ci pentru că atunci când iubești pe cineva, nu ai prejudecăți. Miruna e prea tânără ca să le aibă, bunica e prea bătrână ca să nu le fi depășit.

„Copilului trebuie să-i vorbești pe limba lui. Și dacă reușești să faci asta, înțelege orice. Trebuie să-i vorbești din suflet și să te adresezi sufletului lui. Că până să priceapă cu mintea, copilul înțelege cu sufletul. Și înțelege mai multe și mai bine decât voi, ăștia cu școală. Și să ai grijă să nu-i tulburi sufletul cu nimic. Că dacă i l-ai tulburat cât timp e copchiluț, când e mare nu mai scoți om din el.

Cum îngrijești stratul de flori, așa să îngrijești și de sufletul ei. Rupe buruienile, prășește când îi nevoie iar florile să fie așezate într-o anumită ordine. Nu toate de-a valma. Că nu mai știe copilul ce-i cu el dacă nu-l înveți cu ordinea de mic. Și să uzi la timp. Să nu lași seceta niciodată să-l cuprindă.” …mi-a zis bunica și vă zic și vouă…

de Dragoș Huțuleac

Bunica Viorica si Miruna
Bunica Viorica si Miruna
…tot bunica Viorica si Miruna…

Un gând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s