Constantin Gheorghe: „Situația României e simplă, și tragică. Nu mai avem stat.”

Situația României e simplă, și tragică. Nu mai avem stat. Toate instituțiile lui s-au transformat, sub pretextul ”autonomiei” și apropierii de cetățean, într-o adunătură de feude. Fiecare cu aia a mă-si! Fiecare face ce vrea el, nu ce spune legea sau regulamentul!

Așa zișii ”manageri” sunt niște panarame, schimbați după fantezia bolnavă a unor responsabili politici și administrativi nu doar mediocri și fără viziune, ci și ticăloși! În primul rând ei nu știu la ce servesc instituțiile alea, cum să le folosească, ce criterii de performanță trebuie să le impună.

Vorbim de sănătate. Am avut trei miniștri într-un an, unul mai prost, mai lacom și mai ticălos ca altul. La transporturi durata de ”viață” a unui ministru a fost de șase luni! Nimeni din instituții, pălmașii, nu mai știe de cine să asculte, care-i misiunea lui, care e planul, ce se așteaptă de la el!

Contra-selecția e regula! Nu mai pregătește nimeni elite administrative. Nimeni nu mai știe care este structura Guvernului. Într-un an și ceva structura Executivului s-a schimbat de trei ori! Nu din motive de raționalizare, ci din nevoi de recompensă pentru clientelismul politic. Este doar începutul colapsului statului român. Cu Cîțu la butoane el, colapsul, este garantat. Totul este să știm cât de repede se va petrece. Să nu ne chinuim prea mult…

Autor: Constantin Gheorghe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s