„Haideți olecuță să rezolvăm rahatul ăsta împreună, că e în interesul sucevenilor!”

Una dintre problemele județului care ar trebui să-i aducă la aceeași masă pe toți politicienii județului nostru, indiferent de partid, orgolii, doctrine sau alte impedimente mai mult sau mai puțin reale este cea a gopii de gunoi de la Mestecăniș.

Tâmpenia aia de groapă, pe care nimeni n-are curaj s-o închidă din pricini care mie îmi scapă, e cel mai înjositor lucru pe care noi, ca bucovineni, îl putem accepta. E ca și cum ar veni cineva, un omuleț la ușa apartamentului, și-ar cere voie să intre în casă, îl primim, merge în sufragerie, acolo scoate o oliță de noapte, o așează în mijlocul casei și își face nevoile: „Vă garantez că mă c.c într-o oliță ultra-modernă, care nu permite miesmelor să se răspândească în cameră și nici hârtia igienică nu va zbura pe pereți după ce mă șterg la fund. Decât, dacă deschideți două geamuri și se formează curent. De acum nu mai trebuie să folosiți toaleta!” …exact cam la fel ne spun ăștia care o trag sus și tare cu eficiența și nevoia deschiderii respectivei gropi de gunoi. O prostie fără margini!

Iar când prostia nu are margini, tu, politician ales, care chipurile ești (cu)minte și ai jurat că îndeplinești „cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor”, faci cumva pe dracu-n patru și pui niște limite prostiei respective. Uiți pentru o jumătate de zi că te-ai porcăit fără rost cu ceilalți politicieni, din partidele „concurente” îi suni, și le zici „Haideți olecuță să rezolvăm rahatul ăsta împreună, că e în interesul sucevenilor! De certat, ne mai certăm după, bineînțes, dar acum haideți să găsim soluția cea mai potrivită.” …și gata. Vă întâlniți într-o vineri după-amiază, la un grătărel, puneți mintea la contribuție și veniți cu o rezolvare. O prezentați sucevenilor iar ăștia chiar s-ar putea să fie mândri de voi că ați fost în stare să lucrați împreună, pentru a rezolva ceva important pentru toată suflarea județului.

După aia, o dați iară pe ură, contre, strâmbe și câte alte acțiuni fără rezultate, care fac parte din circul politic și o țineți așa până se ivește din nou o problemă la care trebuie să trageți împreună. Cum ar fi cea a autostrăzilor care mort-copt, fie că-s făcute de unii, fie de alții, tot trebuie să ajungă la noi. Și ale dracului că s-au rătăcit….și atunci iarăși stați la un grătărel. Discutați frumos, civilizat, faceți inventarul pilelor și relațiilor și decideți împreună care este calea de urmat ca respectiva autostradă să fie făcută pe bune, nu numai în declarații. După care, bineînțeles, din nou război….dar sucevenii iarăși vor fi mândri de voi că ați înțeles să lucrați împreună pentru binele lor.

Dar până se va întâmpla asta, omulețul este intrat deja în sufragerie, și-a instalat olița, acuma și-a dat pantalonii jos și se pregătește să se….

de Dragoș Huțuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s