Dan Șarpe: „Suceava, un județ jecmănit”

Suceava, un județ jecmănit

Am senzația că de ceva timp județul Suceava nu mai este condus conform legilor române, ci mai degrabă este jecmănit.

Mă uit la șoselele care s-au început a fi modernizate anul trecut înainte de alegerile locale. Sunt la fel de urâte, de bombardate, fără refugii, un adevărat pericol exact cum erau în iarna lui 2020.

Dacă mergi din municipiul Suceava spre Ipotești, Bosanci, Udești riști să-ți rupi autoturismul, iar repede un drum bun, pe acest traseu, nu-l văd. Urcă-te în mașină și mergi din municipiul Suceava spre Ilișești, Gura Humorului unde ai să vezi ce aventură te așteaptă. O șosea europeană cu găuri, cu șoferi teribiliști ce au mașini puternice, dar fără semnalizare și care se bagă în depășiri riscante în vârf de pantă sau chiar în curbă, nu mai spun că la Ilișești s-a început o lucrare de consolidare a unei porțiuni din drum încă de la sfârșitul verii și cine știe când se termină. Tot pe zona Suceava-Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei mai întîlnești seara căruțe nesemalizate, mașini pline cu lemn care de multe ori la o curbă intră în balans și îți tremură inima în tine de frică.Să nu uităm nici de drumul care leagă Suceava de Rădăuți unde iarăși ai parte de aventură, de un pod la Milișăuți care poate va fi reparat după alegerile din 2024.

Dacă intrăm pe zona furtului de lemn, poveștile din zona Bucovinei sunt fără de sfârșit.Avem parte, din ceea ce văd pe rețelele de socializare, de pădurari corupți gen Cățunei sau Căunei (dacă i-am greșit numele îmi cer scuze), de polițiști care stau pitiți când trec mașinile pline cu lemn, de primari mânjiți până după urechi din combinațiile cu lemn cum este cel de la Moldovița, iar toate acestea te face să crezi că județul Suceava nu mai este controlat de legile române, ci de o mână de jecmănitori care se îmbogățesc până vor mânca bani în loc de legume, fructe sau carne.

Dacă-i analizezi c/v-urile actualilor milionari proveniți din zona furtului de lemn ai să vezi că vei întîlni niște personaje care pe vremea lui Ceaușescu, în afară de tupeu și minciună, nu aveau altceva în cap. Pădurea din Bucovina a fost în ultimii 20 de ani umilită, cum de altfel a fost umilită toată zona verde din județ, culmea mai ales în perioadele în care județul a fost condus de un inginer silvic, cândva șef la Direcția Silvică.

Autor: Dan Șarpe

Sursa: Informatia Suceveană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s