Dragoș Huțuleac: „Te iubesc și am încredere în tine”

„Te iubesc și am încredere in tine”…cuvintele astea, spuse de persoana potrivită, sunt cele mai puternice din punct de vedere motivațional. Poți citi biblioteci întregi de literatură motivațională, poți fi un guru al NLP-ului, îți garantez că nimic nu se compară cu zicerea de mai sus, adresată ție, de către omul care contează cel mai mult pentru tine.

Când omul pe care îl iubești cel mai mult îți spune „te iubesc și am încredere în tine”, chiar dacă nu ai un picior sau o mână, simți în acel moment că îți cresc înapoi. Evident e metaforic ce zic. Că tot fără mână sau picior rămâi, dar găsești o soluție ca să te simți, ca să te comporți, ca să te descurci ca și cum nu ai avea această infirmitate. Atât de puternice sunt acele cuvinte spuse din gura cui trebuie….

Numai că respectiva frază, dacă nu este rostită de persoana potrivită, nu are nicio putere asupra ta. Pentru că tu nu ai nevoie de incredere și iubirea oricui. Ai nevoia de increderea și iubirea celui pe care la rândul tău îl iubești și apreciezi cel mai mult în viața ta, în acel moment. Numai acea persoană poate declansa în tine, prin afirmația enunțată mai sus, cele mai grozave mecanisme de putere care se regăsesc în lăuntrul tău pentru a rezolva orice situația. Dorința de a nu dezamăgi omul la care ții și care te girează cu dragostea și încrederea sa, este peste tot ce se poate explica în cuvinte în materie de resursă motivațională. De asta, în acel moment, oricât de jos ai fi, oricât de complicată ar fi problema prin care treci, oricât de complexă este situația pe care o traversezi, când auzi cuvintele „te iubesc și am încredere în tine”… găsești soluția. Găsești rezolvarea problemelor pe care le întâmpini.

Multă vreme, Andreea mi-a dat acea putere. În momentul de fața, persoana potrivită de care spuneam mai sus, pentru mine este Miruna. Ea nu-mi spune că „mă iubește și are încredere în mine” dar simt asta din acțiunile sale. Și atunci frica de a nu o dezamăgi, de a nu-i trăda încrederea și dragostea este atât de mare încât găsesc soluții pentru orice provocare apărută. Și ceea ce e foarte important, este că deși găsesc soluții pentru „orice”, nu le mai găsesc „oricum”. Pentru că ziceam acum doi ani, într-o postare pe facebook „E mult mai usor sa iei decizii cand ai copii. Te gandesti ce model vrei sa fii pentru dansii si actionezi in consecinta. Atat!” și așa este. Când nu vrei să dezamăgești „persoana potrivită”, renunți la „scurtături”…mergi pe drumul care trebuie, făcând ce trebuie. Așa că, găsiți-vă persoana potrivită și dați-vă la treabă. N-o să dați greș. Pentru că vă iubește și are încredere în voi…

autor: Dragoș Huțuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s