Beny Atodiresei: „Lovește din nou privirea inteligentă și admirativă la banalele cârpeli prin re/asfaltarea unor zone centrale”

Lovește din nou privirea inteligentă și admirativă la banalele cârpeli prin re/asfaltarea unor zone centrale la care se adaugă aplicarea unor marcaje pentru câteva parcări. Toate trecute în mod ridicol în portofoliul reușitelor pentru Suceava lui 2022, oraș inteligent și durabil.

În fapt nici zonele supuse intervențiilor și nici străzile deși centrale nu sunt refăcute ca fiind străzi smart sau de-o calitate superioară. E doar imaginea unor cârpeli ce vin în continuarea asfaltului extistent. În mod firesc se impunea refacerea întregii zone inclusiv a mobilierului urban și a zonelor cu vegetație pentru a genera o imagine unitară.

Intervențiile punctuale sunt doar cârpeli ale contextului, răspunsuri cu speranțe electorale și evidenta lipsa a unui plan bine articulat de refacere a imaginii orașului. Chestiune lui „bine că se face ceva” e un fals pe banii publici. Obligația administrației este de a gândi ordonat, anticipativ, în interesul cetățenilor și totul trebuie realizat conform criteriilor de calitate a execuției a esteticii urbane și a valorizării orașului.

E ridicol să te lauzi cu gesturi banale, cu asfaltări de slabă calitate, cu pavaje rozalii când toți folosesc piatra naturală și cu lipsa unei clarității în ce privește direcția de dezvoltare a Sucevei. O liniște lucrativă și mai puțin zgomot mediati sunt atitudini mai adecvate când nu faci mare lucru

Autor:Beny Atodiresei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s