Dan Șarpe: Fotbalul sucevean și viitoarele blocuri

Zilnic trec pe lângă Stadion Areni din municipiul Suceava și când îl văd cum se deteriorează îmi vine să plâng de supărare.

Prin anii ’80, ’90 fotbalul sucevean era peste cel botoșănean, iar echipa Sucevei nu a coborât în C, cum este acum, ba mai mult, am ajuns și prin Liga A. Haideți să vă mai spun ceva, pe vremea lui Sofro, adică Constantin Sofroni, fostul primar al municipiului Suceava, Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace, echipa de fotbal a Sucevei era în Divizia A și primarul tot era înjurat. Astăzi, când fotbalul sucevean a coborât rău de tot, abia supraviețuiește în Divizia C și cu un stadion care stă să se prăbușească, primarul municipiului Suceava este lăudat de performanțele pe care le face în fotbal, iar de aici trag concluzia că cu cât fotbalul sucevean coboară în clasament, în valoare, cu atât primarul municipiului Suceava urcă pe scara laudelor.

În viitorul apropiat, Stadionul Areni are șanse mare să devină istorie, cu alte cuvinte să încapă pe mâinile unui investigator imobiliar. Dacă mă uit mai atent, cei de la Trutzi sunt deja „călare” pe zonă. S-a dărâmat Autogara, Hotelul Gloria, nu s-a netezi un stadion care arată jalnic?

Fotbalul sucevean este în moarte clinică, cu toate că un „doctor” bun, adică un antrenor pe cinste, încearcă să-l resusciteze. Fără investiții serioase, condiții decente și mult suflet, sucevenii repede nu vor vedea un fotbal de calitate. Ba mai mult, vor răsări blocuri cu o arhitectură interesantă pe locul stadionului.

Îmi doresc să greșesc, iar de la anul să revăd echipa de fotbal a Sucevei cum intră în B, după care în Divizia A.

Autor: Dan Șarpe

Sursa: https://www.facebook.com/www.informatiasuceveana.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s