De ce sunt facturile atat de mari?

1000 Megawaţi = 1000000 Kilowaţi Atata produce intr-o singura ora un reactor de la centrala nucleara de la Cernavoda si functioneaza 2 reactoare. Reactorul doi nu functoneaza la capacitate pentru ca nu am avea ce face cu atata energie electrica. Aceasta energie de la Nuclear-Electrica intra in retelele nationala si acopera 25% din necesarul de consum . La Bicaz se produc cam 27,5 MW h . La Vidraru productia medie de energie 400 GWh/an.
In ceea ce priveste energia electrica produsa de cele doua mari hidrocentrale, hidrocentrala Portile de Fier 1 are o putere totala de 2.160 MW, impartiti frateste 1.080 MW pentru Romania si 1.080 MW pentru Serbia. Hidrocentrala Portile de Fier 2 are la randul ei o putere totala de 500 MW impartiti dupa acelasi principiu, 250 MW pentru Romania, 250 MW pentru Serbia.
Deci suntem mari producatori de energie electrica. La care se aduga si cele peste 1000 de eoliene din Dobrogea plus hidrocentralele mici, microhidrocentrale si panourile solare din Transilvania .
Iar noi platim de peste cinci ori mai mult energie electrica fata de Ungaria, Cehia, Austria, Germania, Belgia, Olanda. Cred ca suntem al treilea producator de energie electrica din Europa dupa Rusia si Franta. De ce sunt facturile atat de mari? Pentru ca la putere sunt niste tradatori ce vand energia electrica unor distribuitori straini care ne-o revand noua la pret de specula. Le stiti numele fiecaruia în functie de zona in care locuiti.

Autor: Nicu Sorin Sorin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s