Ioan-Cristian Șologon: „Nu este rolul PSD în coaliție de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava”

Orice coaliție de guvernare se confruntă cu tot felul de situații dificile și cu nevoia de a lua decizii importante, rareori plăcute, ceea ce presupune mereu găsirea unui numitor comun între toate forțele politice implicate. Evident că este greu să găsești de fiecare dată acel numitor care să mulțumească deplin toate părțile, așa că soluția este ca fiecare să aibă un grad acceptabil de cedare în fața fiecărei situații punctuale.
Însă ideea de bună funcționare a unei coaliții constă în faptul că toată lumea trebuie să accepte acest principiu, fiind imposibil să funcționeze atunci când doar una din părți trebuie să cedeze în mod radical și de fiecare dată.
Deoarece administrația liberală a județului beneficiază de o majoritate confortabilă în Consiliul Județean, asigurată și de susținerea consilierilor PMP, aceasta a ales să gestioneze în nume propriu și în mod individual atât alegerea vicepreședinților cât și numirile din consiliile de administrație de la aeroport și spital.
Din acest motiv considerăm că, atunci când nu ni se oferă posibilitatea de a fi parte a deciziilor luate de CJ, această instituție nu poate să aibă pretenția să fim parte la responsabilitățile care decurg în urma hotărârilor luate fără noi. Responsabilitatea acțiunii sau inacțiunii, precum și a valabilității deciziilor aparține în totalitate conducerii Consiliului Județean Suceava. Noi avem dreptul, dat de votul cetățenilor, de a pune întrebări și de a propune soluții.
Pe această cale, vrem să asigurăm că nu avem nici cea mai mică intenție de a minimaliza investițiile care s-au derulat la spitalul județean Suceava, cu atât mai mult cu cât ele au fost demarate de PSD în mandatul 2012-2016, dar nu noi și nici coaliția nu a afirmat că secția de neonatologie va fi adusă la normal în două luni, iar acum, după opt luni, să constatăm că de fapt nu s-a demarat nimic.
Nu este rolul PSD în coaliție de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava și nici de a accepta la infinit ca eforturile colegilor noștri să fie minimalizate sau să fie preluate abuziv în comunicarea liberală. Și dacă ar fi fost doar asta, am fi acceptat pentru bunul mers al coaliției, dar mai sunt și multe alte exemple de disfuncționalități ale coaliției pe care nu le aducem aici în discuție.
Am intrat în această coaliție într-un moment dificil pentru țară cu cele mai bune intenții și din dorința de a ne pune la dispoziția cetățenilor toată capacitatea noastră. Credem că pe tot parcursul anului 2022 am dovedit că ne dorim ca această coaliție să funcționeze în parametrii normali și la Suceava. De asemenea, considerăm că am fost mai mult decât eleganți, în toate abordările noastre, iar semnalele pe care le-am tras au avut ca principal scop îmbunătățirea colaborării în coaliție astfel încât, efectele unei bune guvernări, să fie regăsite și simțite de către cetățeni.
Ioan-Cristian Șologon – secretar executiv PSD Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s