Sfantul Mucenic Fanurie -mucenicul care îndeplinește orice dorință

Sfântul Fanurie este mai puțin cunoscut în țara noastră. El este cinstit îndeosebi în Grecia, unde este recunoscut ca fiind degrabă ajutător. În cele ce urmează vă prezentăm pe scurt viața lui și ce trebuie făcut pentru ca aceasta să vă îndeplinească dorințele.

Sfantul Mucenic Fanurie

Sfantul Mucenic Fanurie s-a nevoit, dupa traditie, in insula Rodos – Grecia, de unde se crede ca era de loc. Insa nu se stie cand anume a trait, nici cum i-a fost sfarsitul. Prin secolul al XIV-lea, intre zidurile unei fortarete din Rodos, lucratorii au descoperit o frumoasa biserica in ruina, sub dalele careia au gasit numeroase icoane.

Una dintre aceste icoane era bine pastrata si reprezenta un tanar militar care tinea in mana sa dreapta o cruce. In jurul icoanei erau reprezentate 12 scene din martiriul sau. Episcopul locului, Nil (1355-1369), a descifrat inscriptia de pe icoana: „Sfantul Fanurie”. Acest nume nu se gaseste insa in martirologii si sinaxare.

Sfantul Fanurie a savarsit numeroase minuni, indeosebi pentru descoperirea obiectelor si animalelor disparute. Dupa o traditie populara, raspandita in insula Creta si in alte tari ortodoxe, mama sfantului era o mare pacatoasa si cu toate eforturile lui Fanurie, n-a putut s-o intoarca la pocainta. Insa el n-a el n-a incetat sa se roage cu staruinta pentru mantuirea mamei sale.

Pe cand paganii il ucideau cu pietre pe Sfantul Fanurie, el scria: „Din cauza acestor suferinte, Doamne, vino in ajutorul tuturor care se vor ruga pentru mantuirea mamei lui Fanurie.”

Din cauza aceasta, cand credinciosii pierd unele obiecte, ei au obiceiul de a face placinte pe care ei le impart ca milostenie pentru iertarea mamei Sfantului Fanurie. In randul credinciosilor se vorbeste si de alte minuni savarsite de Sfantul Fanurie, pentru care se bucura de o deosebita evlavie atat in Grecia cat si in celelalte tari ortodoxe. (conform crestinortodox.ro)

Cum indeplineste Sfantul Fanurie dorințele credincioșilor?

După cum scriam și mai sus, Sfântul Fanurie ar fi spus in timpul martirajului său „Doamne, vino in ajutorul tuturor care se vor ruga pentru mantuirea mamei lui Fanurie”. Drept urmare, legenda spune că cei care vor aprinde o lumânare pentru sufletul mamei Sfântului Fanurie și se roagă pentru iertarea păcatelor ei, pot cere ulterior îndeplinirea unei dorințe și aceasta se va implini de îndată dacă este spre folosul lor.

Se stie că deseori ne dorim lucruri care nu ne fac bine. De exemplu, dorim numaidecât sa fim cu o anumită persoană și apoi aceasta ne face să suferim, ne dorim niste bani de care ulterior nu ne bucurăm, dorim o slujba care ulterior nu ne aduce nicio implinire, etc. Daca vedem că o dorința nu se implinește în urma rugăciunilor noastre, am face bine să nu mai stăruim. In mod clar, daca nu ne se implineste dorinta repede, ușor, ca și cum ar fi o curgere de râu, înseamnă că nu este cu binecuvântare. Dacă insistăm, până la urmă de va indeplini, pentru că divinitatea ne respectă alegerea, dar fiind fără binecuvântarea Sa, ulterior, nu după foarte mult timp, o să ne trezim că nu ne bucură deloc alegerea făcută și o să ne confruntăm cu niște regrete de nedescris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s