Foarte multe se pot întâmpla până la alegerile locale din 2024

Scena politică suceveană s-a animat puţin în urma anunţului făcut de fostul director al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, de a candida din partea PSD la primăria oraşului. Domnia sa are o imagine foarte bună la nivelul întregului judeţ, nu doar în Suceava, ca să nu mai zicem că în pandemie a părut a fi pionul de sacrificiu al pnl-iştilor, mazilit pentru a „curăţa” cât de cât mâinile şi faţa domnului Flutur care în perioada respectivă a luat multe măsuri greşite. Una dintre ele fiind şi aceea de a se declara medic pentru a beneficia cu prioritate de testarea pentru coronavirus. Sau cel puţin aşa zice presa vremii că a făcut…
Deşi la nivel naţional, mazilirea directorului Rîmbu, a fost privită ca o decizie de forţă, pozitivă, bărbătească în contextul de atunci, sucevenii nu au perceput la fel acest lucru. Pentru că sucevenii ştiu cum era Spitalul Judeţean Suceava până la venirea lui Rîmbu şi ştiu cum arată acum. Ştiu cum era dotat atunci şi ştiu cum este dotat acum. De asemenea îşi amintesc şpăgile pe care trebuiau să le dea începând de la portar, brancardier, infirmieră, asistentă, medic pentru a fi trataţi decent. Pentru că asta se cumpăra: decenţă, nu actul medical în sine. Practiv dădeai şpagă ca să ţi se vorbească frumos. Iar asta durea.
Ei bine, Vasile Rîmbu, în mandatul său de director a reuşit să modernizeze şi spitalul, şi să limiteze incredibil de mult fenomenul generalizat al şpăgii. De eradicat „atenţiile” nu a făcut-o, după cum n-o va face nimeni veci pururi, dar puteai să te prezinţi liniştit fără bani la spital. Erai băgat în seamă şi tratat cu respect. Respectul oferit era de frică, nicidecum că aşa ar fi fost firesc, dar era acolo, iar actul medical era mai mult decât decent. Ca să nu mai zicem că saloanele aratau (şi încă arată) ca nişte camere de hotel de 3 stele.
Pentru suceveni, această evoluţie a Spitalului Judeţean, a însemnat foarte mult. De asta domnul Rîmbu a crescut în ochii oamenilor. De asta îl apreciază. A făcut din rahat bici şi a şi pocnit cu el. Şi nu orice poate face asta în administraţie. Dacă cumva îşi va menţine decizia şi într-adevăr va candida pentru primăria Sucevei, va câştiga. Doar că până la alegeri se pot întâmpla o grămadă de lucruri. Pentru că nu poţi lăsa un oraş cu bugetul Sucevei pe mâna cuiva pe care nu-l poţi controla. Iar Vasile Rîmbu nu poate fi controlat. Drept pentru care nu cred că va dura mult până când va începe linşajul mediatic la adresa lui, sau vor apare ca din senin diverse dosare, sau se va îmbolnăvi brusc, etc. Se va încerca totul pentru a fi ţinut departe de listele electorale. De aceea, ar fi cuminte ca PSD-ul să aibă pregătit şi un al doilea candidat pentru primăria Sucevei. După cum am mai zis…foarte multe se pot întâmpla până la alegerile locale din 2024.

Autor: Dragoş Huţuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s