Lasă că merge și-așa!

Când am pornit acest proiect semi-jurnalistic, mi-am promis că voi scrie doar articole despre chestii firești și normale pentru că mă săturasem să citesc și uneori să scriu despre mizeriile din jur. Ce s-a întâmplat la Caracal nu-i nici normal, nici firesc. Reprezintă în schimb un moment de cotitură pentru întreaga societate românească și pentru întregul sistem de stat. Acesta din urmă, se va prăbuși. Vom asista fie la o implozie a sistemului din interior, fie la dărâmarea lui cu parul de către românii care efectiv nu mai suportă degradarea morală, corupția și incompetența întâlnite în instituțiile statului.

În orice gospodărie de la țară, gospodarul caută să-și lucreze pământul cu cele mai bune utilaje și caută ajutorul celor mai pricepuți oameni ca să facă muncile care trebuie duse la capăt. Și face asta pentru că este conștient ca numai așa lucrurile ies cum trebuie, că numai așa poate evolua, numai așa poate crește. Pentru asta îi plătește pe oamenii ăia cum trebuie, iar ei fac treaba cum trebuie. Toată lumea este mulțumită.

Într-o firmă cât de mică, orice manager responsabil caută să aducă alături de el oameni pricepuți, talentați, calificați care sunt în stare prin munca lor să crească afacerea. Și pentru că afacerea în cele din urmă merge, îi plătește corespunzător și toată lumea e mulțumită.

La stat, cât e el de mare, nu merge așa.  Aici nu mai contează dacă te pricepi sau nu. Contează pe cine cunoști. Iar dacă cunoști pe cine trebuie, descoperi că ești uneori chiar supra-calificat. Astfel, din 10 posturi libere, 3 sunt ocupate de cei care merită iar 7 de cei care trebuie. Și așa te trezești cu un sistem mamut, plin de neprofesionaliști, care mai mult încurcă decât ajută, dar care sunt remunerați la fel de bine ca cei cu adevărat profesionaliști. Aici doar cei 7, angajați pe pile sunt fericiți, în rest, toți ceilalți suferim.

Iar pentru asta suntem vinovați cu toții, pentru că am acceptat ca România să se transforme în țara lui  „lasă că merge și-așa!”…Nu! Nu merge și-așa! Dacă am fi privit țara asta ca pe propria noastră casă, garantat n-ar fi mers și-așa. La noi în casă sigur nu intră oricine…

tara-tuturor-posibilitatilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s