Scrisoare despre gorila românească

Dragul meu,

Îți doresc, în noua ta viață, să ai ceafa groasă. O ceafă de taur, de porc, o ceafă prin care să nu treacă nici frigul și nici bunul simț. Da, dragul meu, asta e ce-ți doresc eu! Și aș mai vrea să ai un jeep (nu contează firma), mare cât șura popii de la mine în sat, sau un BMW căruia să-i faci poză, să o încarci pe facebook și să scrii mare, cu majuscule „ASPIRATOR DE GAGICI”.

Iar dacă reușești trebușoara asta, musai, chiar te rog să juri asta, că îți vei parca mașina pe trecerea de pietoni, pe mijlocul trotuarului, pe locul invalizilor sau chiar în mijlocul intersecției. Doar îți permiți. Ai ceafa groasă, lanț gros la gât, ghiul gros la degetul mijlociu de la pumnul drept și un obraz la fel de gros ca blindajul unui tanc Panzer. Polițiștii nu-ți vor face nimic, doar te știi cu șefii lor, care au ceafa la fel de groasă ca a ta. Da dragul meu, poți face orice!

Ceafa groasă îți dă o grămadă de drepturi pe care noi, muritorii de rând, nu le avem. Ce să zic, ești asemenea zeilor. Furia ta este divină și dreaptă, ideile tale sunt treapta cea mai de sus a înțelepciunii, pentru că nimeni, absolut nimeni nu te va contrazice. Toți îți vor zâmbi, toți te vor aproba, toți o să-ți spună ce persoană deosebită ești, toți te vor pupa în fund iar ție îți va place. Poți da cu umilință oricui, iar dacă chiar vrei tu, până și pământul îl poți face pătrat. „Doar restul e niște imbecili. Nu vede că are colțuri?!?” …Spune-mi, ți-a dorit cineva bine mai mare? Toată viața ta nu va mai trebui să muncești, pentru că tu vei primi taxă de protecție, tu vei fi bodyguardul elitei din orașul tău, tu vei jecmăni pe oricine, tu vei mânca, vei bea în orice restaurant fără să plătești… Da, dragul meu, lumea toată va fi a ta!

Pe curând!

PS: Potrivit unor cercetări, ceafa groasă (lat. cervix incultus) este cea mai de preț „calitate” a zilelor noastre. Îți oferă absolut totul la discreție. Cu cât ai ceafa mai groasă, cu atât o duci mai bine. E binecuvântarea celor care, în lipsa ei, ar fi salahori, unii poate chiar cerșetori. Cefele groase au devenit un „must have” dacă dorești să ai o evoluție financiară rapidă și oarecum constantă, dacă vrei să ai privilegii și dreptatea să fie mereu de partea ta.

Potrivit unui studiu National Geographic, din motivele mai sus menționate și pentru că au întâlnit un cadru natural propice dezvoltării, populația de gorile de pe teritoriul României a crescut cu 350% în ultimii 20 de ani, față de populația de gorile din Africa Centrală. Partea interesantă a studiului ne dezvăluie faptul că gorilele românești au o zestre genetică net superioară celor africane, ale noastre adaptându-se extrem de bine mediului urban.

(de Dragos Hutuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s