Ce am învățat în 2 luni de stare de urgență?

În primul rând m-am convins că există persoane în viața noastră fără de care putem trăi liniștiți până la adânci bătrâneți, dar și persoane care într-adevăr ne lipsesc și care fac ca două luni să pară o eternitate.

În al doilea rând, mi-am reamintit cât de importantă este munca fizică și că trebuie să existe un echilibru între aceasta și munca de birou.

Am văzut cât de important este să mănânci doar mâncare gătită, de trei ori pe zi, la intervale orare regulate. Am reușit așa să slăbesc 7 kg fără niciun efort și nici nu m-a încercat niciun disconfort  în toată această perioadă.

Am constatat că muncind de acasă la ce mă pasionează, câștig cel puțin la fel ca la serviciu, doar că sunt mult mai relaxat și mai împăcat cu mine însumi. Aceste două luni mi-au demonstrat că 4 ore de muncă pe zi, lucrând la ce-mi place, sunt mai eficiente ca 8 ore de muncă la birou făcând ceea ce nu-mi place, doar că trebuie să-mi fac o obișnuință de a respecta cele 4 ore de muncă pentru tine mine insumi. Că dacă amâni, sau lași pe mâine, s-a dus tot câștigul pe apa sâmbetei.

Am văzut cât de important este pentru copilul meu să stea afară majoritatea timpului, să practice diverse activități fizice, să interacționeze cu natura, animăluțele, gândăceii și absolut tot ce ține de mediul înconjurător. Are poftă de mâncare tot timpul, rezistența fizică este sporită, nu s-a îmbolnăvit deloc, a acumulat o grămadă de noi cunoștințe, e roșie în obraji, arsă de soare, doarme cum trebuie, are poftă de viață și de experiențe noi zilnice.

Am văzut cât de important este să-ți poți ajuta părinții când puterile lor sunt pe sfârșite și câtă bucurie le aduce implicarea ta în activitățile curente ale gospodăriei atunci când ei chiar nu mai pot.

Am învățat că nu avem nevoie de multe pentru a fi fericiți și că cele mai multe bucurii depind de noi înșine. În două luni nu am simțit nevoie să ies din comuna Vatra Moldoviței, am mers de cel mult două ori pe săptămână la magazin, în rest mi-am umplut timpul că cărți, Miruna, activități gospodărești, activități pentru birou, activități pentru mine însumi, tot timpul am fost prins cu ceva care îmi umplea ziua și sufletul. Nu am simțit nevoia să ies cu cineva, să stau la o bere cu cineva, să mănânc la restaurant, iar ieșitul la cumpărături sau la căscat gura prin Mall niciodată nu au fost niște priorități pentru mine, așa că am trăit bine fără aceste activități „recreative.”

Și am redescoperit cât de ușor este să economisești când mâncarea este luată din gopodăria ta. Implică un pic de muncă fizică acest lux, dar se merită. Cu alte cuvinte, am redescoperit farmecul vieții la țară și motivele pentru care mă simt ca un străin în oraș, deși acolo  mi-e casa de mult prea multă vreme.

autor: Dragoș Huțuleac

fotograf: Andreea Huțuleac

botesti
Boteștiul la apus (foto: Andreea Huțuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s