Din nou în Paltinu

După 3 săptămâni de „rătăcire” prin Suceava, ne-am întors în Paltinu. De data aceasta popasul va fi scurt: cât să ne încărcăm bateriile și să ne jucăm pe săturate în fânar. În Suceava n-avem de nici unele: nici fânar, nici redresor pentru bateriile sufletului, nici livadă, nici aer curat. E drept că ne avem unii pe alții și asta suplinește celelalte lipsuri, dar e al naibii de frustrant să nu te poți bucura de natură și experiențele pe care ți le oferă aceasta decât în weekend-uri.

Am ajuns pe la ora 14. Miruna a stat în casă exact 20 de minute, cât am schimbat-o și i-am dat ceva să mănânce. Și da, a mâncat mai bine decât toată săptămânile astea, deși o durea inclusiv un dințuc. De atunci stă afară și se joacă cu bunică-sa. Afară am ales și eu să stau ca să-mi umplu plămânii de sănătate. Și ca aerul curat să circule mai bine, am băut și 3 păhărele de afinată. Altă viață! Totul curge… O viață tihnită în care cumva, nu știu cum, ai timp de toate: și de tine, și de copil, și de gospodărie, și de serviciu. Eu dau vina pe liniște! O fi de la afinată?!?

Oricum, în astea câteva ore de când stau în bătătura casei părintești, mi-a devenit clar că bunicii sunt pentru nepoți sursă de înțelepciune, iar nepoții pentru bunici sunt sursă de viață.

de Dragos Hutuleac

Una bucată Mirunica în iarbă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s