De ce poate câștiga Dan Ioan Cușnir primăria municipiului Suceava?!?

La alegerile locale din această toamnă pentru primăria Sucevei, Dan Ioan Cușnir este singurul contracandidat serios pe care îl are actualul primar al orașului. Restul candidaților au intrat în această bătălie fie pentru un loc în CL, fie pentru palmares, fie ca să mai rupă din voturile electoratului de stânga, fie pur și simplu ca să-și vadă numele pe buletinele de vot și chipul pe un afiș electoral. Altă explicație mă îndoiesc să fie.

În momentul de față, sondajele îl dau pe Dan Ioan Cușnir pe locul doi și este pe trend crescător. Aceasta este realitatea, indiferent cât ar încerca unii să ne convigă că nu-i așa.  Este pe val, cum ar zice clasicii. Are energie, determinare și s-a înconjurat de o ochipă tânără, loială, cu viziune,  care nu se ferește de suceveni, ci stă de vorbă cu ei pentru a-și susține cauza.

Avantajele lui Dan Ioan Cușnir față de ceilalți candidați pentru fotoliul de primar al Sucevei sunt mai multe.

În primul rând Dan Ioan Cușnir este cel mai vechi adversar al primarului Ion Lungu. S-a remarcat în ultimii 4 ani cu o retorică continuă și susținută împotriva deciziilor greșite pe care actuala administrație a municipiului Suceava le-a luat de-a lungul timpului. Și dacă vă veți uita în presa locală, candidatul PSD nu și-a limitat intervențiile numai la a critica, ci mereu a prezentat alternativele existente pentru problemele identificate. Din acest punct de vedere, are credibilitate în fața electoratului față de restul contracandidaților, care abia în campania electorală au realizat deficiențele administrației Lungu.

Ba mai mult, Dan Ioan Cușnir a abordat aceeași strategie și în campania electorală arătând cu subiect și predicat care sunt problemele orașului și tot cu subiect și predicat a arătat soluțiile existente pentru a remedia problemele identificate.

În al doilea rând, discursul candidatului PSD pentru primăria municipiului Suceava este adresat preponderent tinerilor și persoanelor de vârsta a doua, fără a ingnora totuși problemele vârsnicilor. Se concentrează pe prezentarea soluțiilor identificate pentru a crește numărul locurilor de muncă în oraș, pe îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii, pe digitalizarea serviciilor publice, pe urbanism, pe încurajarea antreprenoriatului, construirea de noi grădinițe, modernizarea sistemului de salubrizare și eficientizarea acestuia, integrarea sistemelor energetice eficiente, etc. Un loc important în viziunea sa administrativă îl ocupă creșterea spațiului verde din oraș și când se referă la asta nu se gândește să vopsească cu o bandă verde trotuarele din Suceava, ci la dezvoltarea de parcuri și grădini urbane. Scopul lui este ca sucevenii să nu-și mai dorească să plece din oraș, ci să rămână aici bucurându-se de oportunitățile, serviciile publice și facilitățile oferite de administrația publică locală.

În al treilea rând,  Dan Ioan Cușnir are în spate o bogată activitate civică, activitate în care nu poate fi bănuit de partizant politic. În acțiunile civice nu contează opțiunea politică, ci contează oamenii. Ei sunt pe primul loc. Iar cine are în spate mai mult de 20 de ani de voluntariat si activism civic, demonstrează că înțelege importanța oamenilor în lumea în care trăim. Și a venit momentul ca și în administrația publică suceveană să fie puși pe primul loc oamenii și nu partidul.

(de Dragoș Huțuleac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s