Din viață și de pe străzi…

Ne mor tinerii în accidente auto. Tot mai dese și tot mai groaznice. Și tot mai des, iresponsabilitatea este cauza acestora. Ni se strânge inima de fiecare dată când dăm peste o astfel de știre.

Tot mai mulți tineri au probleme psihice. Depresia e poate cea mai comună afecțiune în rândul lor. Când aflăm că se sinucide câte unul, din nou, ni se strânge inima.

Din ce în ce mai mulți puști devin alcoolici, consumă droguri sau etnobotanice. Când dăm cu ochii de ei, iarăși, ni se strânge inima.

Tot mai mulți adolescenți fac gesturi teribiliste, din ce în ce mai absurde. Gesturi care le pun viața în pericol, care le scade stima de sine sau care le afectează valorile morale pe viață. Suntem cu toții conștienți de asta și ni se strânge inima din ce în ce mai tare.

Tot mai mulți copii nu-și apreciază părinții, nu-și respectă bunicii și nu empatizează cu nimeni din jurul lor. În lumea lor, există doar ei pe pământ și atât. În fața acestui tip de egoism, ni se strânge inima într-un ghem dureros.

Tot mai mulți tineri trăiesc doar pentru bani. Atât. Nimic altceva nu le produce emoție, nimic altceva nu contează pentru dânșii, nimic altceva nu merită timpul lor. În fața acestei risipiri a vieții, ni se strânge inima ca în menghină.

Tot mai mulți tineri nu au idealuri, nu mai visează și își privesc viitorul în paharul cu bere, votcă, rom, țuică, coniac ieftin, whisky prost și vin „premiat”. Accepta joburi prost plătite, sau care nu le aduc nicio satisfacție și devin frustrați, violenți, total nemulțumiți de propria viața. Îi vedem în jurul nostru și ni se strânge inima.

Din ce în ce mai mulți copii nu-și mai respectă corpul, nu mai au grijă de sufletul lor și le vând pe ambele oamenilor care valorează 2 lei, sau chiar pe 2 lei. Nu mai au demnitate, devenind simple vibratoare sau păpuși gonflabile aruncate la gunoi după ce proprietarii s-au săturat de ele. După ce au ajuns în ghenă, rareori îi vezi pe câte unul ieșind de acolo. Pentru ei, ni se strânge inima ca un ghem de sârmă ghimpată.

Tot mai mulți tineri nu înțeleg rostul educației și refuză s-o primească în școli, pentru că nu au primit-o nici acasă. Îi remarci ușor pentru că ei dețin adevărul absolut, sunt gălăgioși, epatează și se regăsesc în rândurile de mai sus majoritatea dintre ei. Nu vi se strânge inima pentru dânșii?

Pentru ca inima noastră să fie mai liniștită, alegeți cu grijă. Și nu, nu mă refer doar la alegerile din anul acesta. Dar și ele pot reprezenta un început…

Un gând

  1. Dureros adevar. Poate si noi, ca societate ar trebui sa avem un cuvânt de spus. Drumul pe care l-am ales nu cred ca este cel corect.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s