Scrisoare către cea care vei fi

Draga mea fiică, eu nu îți doresc să ai parte de tot ce nu am putut eu avea. Îmi doresc în schimb să ai parte de absolut tot ce îți dorești tu. E absurd să-mi doresc mai mult pentru tine decât să fii sănătoasă. În rest, dorințele tale trebuie să-ți dirijeze viața, nu ale mele. Și mai am datoria de a-ți îngriji sufletul cât ești mică astfel încât să facă față cu bine tuturor încercărilor prin care va trece, când vei fi mare. Să-ți ofer siguranță și încredere. Trebuie să am grijă ca nu cumva să-l otrăvesc cu fricile mele, cu frustrările mele, cu supărările mele. Acestea nu trebuie să devină și ale tale.

Scumpul meu copil, știu sigur că vei avea parte și de necazuri, nu doar de bucurii. Nu trebuie să te sperie cu nimic treaba asta. Fiecare necaz vine cu lecția lui, așa că învață ce-i de învățat și nu mai repeta. Și nu pune la suflet ce spun unii sau alții. Singura opinie care contează cu adevărat este cea a conștiinței tale. Dacă ea e liniștită, atunci ceilalți nu mai contează. Pentru a-ți ușura viața, ascultă-i pe toți din respect, dar fă numai ce te îndeamnă conștiința să faci. Ea e cheia unei vieți liniștite, iar dacă viața îți este liniștită e ca și cum ai avea totul. Îți garantez că nu mai ai nevoie de nimic.
Draga mea fată, să știi că cele mai mari dezamăgiri le vei avea din partea oamenilor pe care îi vei iubi la un moment dat. Pentru că da, și tu, cum am făcut-o toți, te vei îndrăgosti, sau te vei apropia de oameni care nu merită dragostea ta. Să nu-i urăști! Iartă-i și depărtează-te de dânșii cu fruntea sus și fii împăcată cu ce s-a întâmplat. Mai târziu îi vei aprecia tocmai pentru suferința prin care ai trecut. Vei învăța astfel să te ferești de cei care nu sunt compatibili cu tine și cu ajutorul acestei lecții, vei descoperi în jurul tău oameni minunați care îți vor lumina viața. Doar că trebuie să accepți că ai făcut o greșeală cu ceilalți. Asta e cel mai greu în toată tărăşenia asta, numai că eu știu că ești fată deșteaptă și o să înțelegi ce e de făcut.


Iubita tatei, partea amuzantă este că totuși, în viață vei avea parte de mai multe bucurii decât de supărări. Numai că bucuriile, fiind atât de multe, la un moment dat nu le mai băgăm în seamă și nu realizăm cât de binecuvântați suntem că ele există în viața noastră și că dăm de ele la tot pasul. Astfel ajungem să nu le mai apreciem și ele ies din viața noastră lăsând locul unui necaz care să ne trezească la realitate, să ne amintească că bucuriile respective trebuiau prețuite. Necazul respectiv durează în funcție de cât de repede înțelegem mesajul transmis. Dacă-l înțelegem repede, trece și-ntr-o oră, dacă nu îl înțelegem, poate dura tot restul vieții. Așa că puiul tatii, să nu faci greșeala de a nu aprecia bucuriile mărunte pe care le întâlnești la tot pasul, începând de când deschizi ochii și vezi lumina soarelui, până când pui capul pe pernă pentru un somn liniștit. Ca sa nu lași loc necazurilor să intre în viața ta…
Te pupă tata…

de Dragos Hutuleac

Autorul si fiica sa

2 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s