Casian Balabasciuc: „A face bine este un exerciţiu, care practicat zilnic ne poate face fericiţi, sau măcar ne uşurează sufletele”

Drumul pe care spiritul năzuieşte către creaţie este binele. Dacă fiecare om ar înţelege că în orice moment poate face un asemenea gest, atunci lumea ar fi mult mai frumoasă. Toţi ni-l dorim, dar nu toţi ştim să-l oferim celor din jur. Poate că ne gândim că a face un bine este un efort adesea nejustificat, neprofitabil. Totuşi viaţa nu înseamnă o goană necontenită după profit.

Binele este „ temeiul şi scopul cercetărilor morale”, afirma Baudelaire. Făcut la momentul oportun valorează mai mult decât am crede, pentru că înseamnă „ a trăi viaţa tuturor”, după spusele lui R. Tagore. Binele nu se vinde, nu se cumpără şi nici nu aşteaptă dobândă. Pur şi simplu se face. Prea puţini din păcate sunt cei dispuşi să-l susţină, deşi este atât de uşor, atât de simplu să întinzi o mână de ajutor celui aflat în dificultate. Până la urmă, rămâne” realitatea spre care tind lucrurile”, cum l-a definit Aristotel.

A face bine este un exerciţiu, care practicat zilnic ne poate face fericiţi, sau măcar ne uşurează sufletele, chiar dacă nu ni se va răspunde în acelaşi fel. Să trăiţi…bine!

Autor: Casian Balabasciuc

foto Casian Balabasciuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s