Arhimandrit Arsenie Papacioc: „Rănile corpului, cu timpul, se vindecă. Rănile sufletului, cu timpul, te schimbă”

Învățătura creștină este valabilă oriunde, dar, în tot cazul, să fii pe poziția aceasta de relație cu Dumnezeu continuă. Mai mult sau mai puțin, se poate pentru fiecare. Dumneavoastră știți că nu se mișcă fir de păr fără voia Lui? Nu-i cuvântul meu, i-a Lui. Și perii capului ne sunt numărați! Și tot ce întâmpinăm, tot ce ni se întâmplă – ni se întâmplă ca noi să ne trezim mai mult, să ne formăm mai mult, să ne înțelegem în formele cele mai frumoase, mai adevărate ale iubirii, cu orice chip. 

O suferință ne este dată ca o terapie – să zic așa – dacă tu nu ai ieșit cu un folos din ea. Să nu credeți că Dumnezeu stă cu satârul în mână să ne pândească, când ai greșit – țac! Nu! Mai întâi, mulți s-ar ușura în viața sufletească-duhovnicească oamenii, dacă ar ști cât de mult ne iubește Dumnezeu. 

Cum spune și Origen: „Mai mult ne iubește Dumnezeu decât ne urăște dracul!” 

Dumnezeu ne atrage atenția printr-o boală, prin te miri ce, ca să fii mai bun, pentru că oricât ai fi de bun, nu ești destul de bun…

Rănile corpului, cu timpul, se vindecă. Rănile sufletului, cu timpul, te schimbă. Învățăm să iubim rana și pe cel ce a făcut rana. Rănile șlefuiesc omul și nasc înțelepciune. Iubiți! Iubirea vindecă!

Autor: Arhimandrit Arsenie Papacioc

Sursa: https://paginacudetoatebymd.ro/

Arhimandrit Arsenie Papacioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s