Părintele Ioan Danci: „Dacă este ceva trist la acești tineri, e faptul că le este frică să iubească sau confundă frica cu dorință, plăcere, curiozitate!”

Tinerii zilelor noastre, dragii de ei. Generație de sacrificiu, dar cred că și cea mai confuză generație, datorită a tot ceea ce se întâmplă în lume! Dar dacă este ceva trist la acești tineri, e faptul că le este frică să iubească sau confundă frica cu dorință, plăcere, curiozitate! Mulți spun că iubesc, dar ei de fapt domină, doresc să cunoască, să fie plăcuți, să dea bine! Lipsa răbdării, a cercetării și a discernământul, duce tot mai mult dintre tineri, spre dezamăgiri mari sau chiar depresie!

Vorbind acum de relația dintre băiat și fată! Se întâlnesc, se plac, se înțeleg bine(ca la început), apoi începe șirul curiozitatilor, descoperirilor (mai ales al caracterului fiecăruia dintre ei), apoi se îndrăgostesc! După ce se îndrăgostesc încep slăbiciunile și odată cu ele reproșurile. Acest lucru, nu este o regulă, ci ne referim strict la cei care confundă iubirea cu ce am specificat mai sus.

Mai târziu încep certurile dar totodată se programează și nunta! Femeia fiind mai atașată și mai iubitoare, merge pe principiul : lasă, că îl schimb eu din mers! Bărbatul se gândește : lasă, ii fac un copil, doi și se schimbă ea. Și uite așa începe totul fără noimă și cu stângul! De aceea trebuie ca tinerii să aibă grijă cu cealaltă persoană, să o cerceteze bine și mai cu seamă să-i cerceteze sufletul și inima. Singura curiozitate să fie, dacă cealaltă persoană iubește interiorul omului sau exteriorul!?

Exteriorul se degradează, interiorul se poate face din ce în ce mai frumos! Iar dacă intre doi tineri nu există Dumnezeu, atunci acolo este rău și greu! Nu este nevoie să-mi dați dreptate sau să mă contraziceți, realitatea se vede de la îndepărtare! Iubește prin Dumnezeu și toate se vor împlini după dorul tău!

Autor: Părintele Ioan Danci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s