„Școala ta” – primul hub educațional din Suceava

Un nou proiect de educație colaborativă propus de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în parteneriat cu Sectorul Educațional-Teologic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Monitorul de Suceava, NEst-TV Channel, Televiziunea Intermedia și Asociația Proiect Pro Europa, prin care se va realiza cel dintâi hub educațional din Suceava și unul dintre primele de acest fel din țară.

✍️ Ș𝕔𝕠𝕒𝕝𝕒 𝕥𝕒 va fi un centru multifuncțional, gândit în paradigma unui laborator de învățare alternativă pentru copii și tineri, pentru profesori și părinți, dar și pentru toți cei care vor dori să petreacă timp valoros de descoperire, de învățare și reconfigurare a priorităților de dezvoltare personală și profesională.

✍️ Arhitectura învățării în Ș𝕔𝕠𝕒𝕝𝕒 𝕥𝕒 înseamnă: bibliotecă, mediatecă, ludotecă, spațiu de training și ateliere pentru elevi și profesori, „cafeneaua părinților”, spații dedicate învățării nonformale și, în perspectivă apropiată, platforma JustTeach, mini-simulator științific (destinat învățării experiențiale), spații dedicate artelor și consilierii personale.

✍️Activitățile, gratuite, ritmice, interactive și moderate voluntar de către profesori din școlile sucevene, vor începe imediat ce reglementările oficiale în context pandemic vor permite, la sediul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, programul și oferta urmând a fi comunicate după colectarea formularelor de intenție și interes de la copii și tineri.

✍️Proiectul se dorește, în egală măsură, a fi o inițiativă comunitară la care sunt invitați să devină „ctitori” de educație toți cei care cred că transformările în mai bine pentru copiii și tinerii noștri stau și în puterea și voința și determinarea noastră. Oricine poate contribui la dezvoltarea și diversificarea resurselor hub-ului educational, oferind cărți, kituri educaționale, jocuri și jucării, echipamente, materiale didactice și instrumente de învățare nonformală, mobilier și piese de design atractiv și creativ pentru un spațiu de învățare neconvențional.

✍️Înscrierile și exprimarea intenției/interesului de susținere/participare se pot face aici: https://forms.gle/KuSuL1ajDwddPYUSA

Sursa: pagina facebook a dnei inspector: Luminița Daniela Ceredeev

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s