Dan Șarpe: „Comisia Europeană practică discriminarea.”

Citesc, astăzi, pe pagina de Facebook a unui prieten, că cei de la Comisia Europeană acordă un sprijin de 4 miliarde de euro companiei Air France, iar Compania Națională Română a Uraniului, care a solicitat un ajutor de 13 milioane de euro, rămâne cu zero sprijin.

Nu-mi vine să cred!

Verific informația pe site-ul Comisiei Europene și îmi apare: ”Comisia Europeană a aprobat următoarele, în temeiul cadrului temporar,La 6 aprilie 2021, intenționează să acorde până la 4 miliarde EUR pentru recapitalizarea companiei Air France. În temeiul cadrului temporar privind ajutorul de stat, măsura vizează consolidarea capitalului propriu al Air France și atenuarea dificultăților financiare care rezultă din izbucnirea coronavirusului. Acesta cuprinde conversia unui împrumut de stat în valoare de 3 miliarde EUR acordat deja de Franța și aprobat în mai 2020 și o injecție de capital din partea guvernului francez.

Când primești vești de genul acesta, din punctul meu de vedere, tu, ca și conducător de stat sau de guvern, ai obligația să vezi despre ce este vorba. Nu poți să treci cu vederea o asemenea anomaliei, ca să nu spun, să accepți o asemenea discriminare, o asemenea umilință.Mai consider că europarlamentarii României trebuie să riposteze, iar dacă nu fac acest lucru nu ne mai reprezintă în fața Europei.

Astăzi, anumite principii europene au fost puse la colț. Nu ai dreptul să tratezi o țară care vine din zona comunistă cu metode de genul ”nu le dăm bani, găsim noi explicații”.Toate cele 27 de state au drepturi egale, discriminarea nu are ce căuta, inclusiv la împărțitul banilor, astfel totul, într-o bună zi, se va prăbuși.Nu suntem buni în proiecte europene, în acțiuni care să atragă bani europeni, dar totuși să dai într-o parte 4 miliarde de euro, iar în cealaltă zonă niciun cent, asta te face să crezi că o roticică din mecanismul CE s-a defectat, iar dacă nu-l repară cineva, vor apărea și alte roticele cu probleme.

Autor: Dan Șarpe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s