Gânduri…


  1. Pentru mine, mama reprezintă legătură mea cu conștiință. Pentru că, de cate ori sunt pe cale să fac o prostie mare, (sau imediat ce am comis-o), primul meu gând este „Ce-o să spună mama?!?” . Îi mulțumesc pentru asta! O lume fară mame ar fi una mult, mult mai urata!
  2. Am mai spus-o și o repet: acolo unde e gălăgie multa, acolo e și prostie multa. Nu ai cum să te pui cu prostii! Ei nu stiu ce e bunul simt, nu stiu ce e respectul pentru lege, nu le pasa de autorități, nici de semeni. Singurul noroc e că tot din prostie se îmbolnăvesc și mor mai repede și în chinuri. Chestia e că trebuie să ai răbdare câțiva ani că să scapi de dânșii. Câh!
  3. …nimeni nu scapă de otrava din el însuși. Ea e cea care ne îmbătrânește, ne urâțește, ne îmbolnăvește. Fiecare dintre noi are propriile otrăvuri pe care le consuma zilnic. Unii se otrăvesc cu invidie, alții cu gelozie, unii cu mândrie, alții cu minciuna,unii cu lene, alții cu lăcomie, s.a.m.d…De aia cam toți suntem niste sinucigași. Unii amatori, alții profesioniști!
  4. În seara aceasta, sunt doua gânduri care nu-mi dau pace și daca nu le scriu pe amândouă, unul sigur îl uit. Primul: daca cineva te dezamăgește conștient prima oara, vă continua să facă asta și a doua oara, și a treia oara, și….. Iar al doilea: trăim niste timpuri în care oamenii nu mai au nevoie de alti oameni, dar în schimb au nevoie de alte telefoane.
  5. Dragostea partenerului trebuie resimțită că o saltea cu arcuri, de foarte buna calitate, care are capacitatea de a te proteja atunci când cazi și suficienta putere de a te arunca înapoi, că să revii în picioare, în urma căderii. De asemenea, salteaua respectiva trebuie să fie și cel mai potrivit loc în care te poți odihni. Atât!
  6. Pentru copilul tău, nu faci sacrificii. Faci ceea ce trebuie că să-i asiguri echilibrul sufletesc de care are nevoie. Ori asta nu este un sacrificiu, ci datoria ta de părinte, nascută din dragostea pe care i-o porți. E un privilegiu. Cei care percep aceste eforturi că pe un sacrificiu, poate ar trebui să-l iubească mai mult și atunci vor simți eforturile respective că pe o bucurie.
  7. Nu cred că banii schimba omul, ci mai degrabă consider că banii îl arata pe omul respectiv așa cum este el cu adevărat. Îl desconspira! Pentru că daca nu ar avea pitite într-un ungher al sufletului, răutățile de care da dovada ulterior îmbogățirii, banii nu ar avea ce scoate la suprafață.
  8. Un om mai deștept decât mine, mi-a explicat în seara asta că datorita faptului că oamenii nu mai citesc cărți, ci își formează cultura doar din mediul online, respectiv de pe diverse rețele sociale, în timp aceștia nu mai gândesc, ci doar reacționează.

de Dragoș Huțuleac

Un gând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s