Ștefan Mandachi: „De când mă știu, n-am întâlnit un val de scumpiri atât de mare”

Am construit de la zero un lanț de restaurante, sunt în industrie de 11 ani (în 2011 am deschis primul fast-food cu câteva mii de euro). Am lucrat pe toate posturile, de la casier la tăietor, inclusiv pe aprovizionare și achiziții. Dintotdeauna am fost conectat la fluctuațiile prețurilor mărfurilor dar de când mă știu, n-am întâlnit un val de scumpiri atât de mare. E haos, fraților!
Ceva e complet în neregulă! Guvernul cugetă înțelept, n-are niciun stres, nu ia nicio măsură, timp în care antreprenorii încep să se sufoce: materiile prime au explodat, uleiul a luat-o razna, consumabile, plastice, legume, curent, gaz, carton, hârtie, becuri, totul se triplează. Carnea a luat-o la sănătoasa, roșiile costă cât fructele de mare. Bugetarii nu sunt stresați dar mediul privat vede o funie la orizont. Mediul privat e sub ghilotină. Nu poți face o strategie de prețuri sub un torent zilnic al scumpirilor. Azi faci un preț, mâine te sună furnizorii că s-a dublat materia primă. Azi stabilești un buget, mâine nu mai e valabil că s-a triplat benzina și gazul.
Forță de muncă zero, ca să aduci străini, birocrația durează 7 luni. Toate salariile s-au mărit. Taxele n-au scăzut, ba din contră, se inventează noi biruri.
Cei care au datorii sunt în derivă, roborul e la maximul din ultimul deceniu. Inflația pocnește. Cineva trebuie să vină cu soluții, altfel, ne ducem la abator.
HoReCa a fost tocată în pandemie de niște ticăloși absurzi care dădeau năvală înrăiți ca niște posedați. Acum e momentul să se ia decizii cu capul, nu cu dosul!

Autor: Ștefan Mandachi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s