Dan Șarpe: Sfânta Familie și credința noastră ortodoxă

Când democrația ”dă afară din casă” încep problemele, apar fel și fel de indivizi care sub masca ”binelui și a libertății” te obligă să iubești sau să renunți la anumite lucruri moștenite de secole.
Îți spun că religia nu-i bună și trebuie să urăști biserică. Nu mai bine să facem spitale, școli, iar un studiu neutilizabil să coste mai mult decât construcția lor? Statul suntem noi, noua generație, școliți cu banii națiunii prin diferite unghere obscure ale unor universități de prestigiu.
Ce ortodoxie, ce iubire de familie, ce contează copiii, trebuie să ne adăptăm noilor viziuni care provin din UE, să mergem la mitingurile curcubeului și să acceptăm ca la școală ai noștri copii să învețe că familia este compusă din părinte 1 și părinte 2, iar dacă avem ceva de spus împotriva acestui val trebuie să fim izolați, pedepți de lege.
Dragostea sinceră, normală niciodată nu poți să o combați sau să-i pui piedici din simplu motiv că ești măturat, în schimb cu greu poți iubi pe cineva din obligații, de frica legii sau să-i faci pe plac unora. Poți mima acea dragoste, dar nu poți să iubești din toată inima pe cineva impus.
Biserica și familia ne-au ținut uniți ca națiune, cam vreo 2 milenii, cu toate că am fost încercați cu diferite probleme, umiliți de națiuni ”binevoitoare”, dar cu ortodoxia împreună cu Sfânta Familei am trecut toate hopurile și am ajuns în secolul XXI.
Nu am nimic cu cineva, dar nu mă obliga să fac ceva care nu-mi place. Nu te deranjez, nu-ți stric armonia, iubirea sau credința ta, în schimb, te rog să nu-mi impui anumite legi care să mă oblige pe palierul credință-familie să le respect. O lege trebuie respectată, dar o iubire și credința nu poți să o treci printr-o lege pentru o reușită, din simplu motiv că ai pierdut controlul realității.
Creștinii au fost umiliți și uciși în primele secole ale istoriei, dar într-un final iubirea a învins.
Astăzi, prin vorbe pline cu venin și legi stoarse din piatră, poți umili o națiune, dar nu-i poți înfrânge spiritul, cu alte cuvinte Sfânta Familie și credința noastră ortodoxă vă dăinui cât Bunul Dumnezeu va dori.


Autor: Dan Șarpe

Sursa: Informatia Suceveana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s