Sa vizitati, cand aveti timp, Paltinu…

Sa vizitati, cand aveti timp, satul Paltinu…Face parte din comuna Vatra Moldovitei si are o gramada de povesti de spus celor care cauta si altceva, nu doar mall-uri, fast-food, chestii comerciale….

O sa gasiti povesti de viata inedite in care fantastitul sta la masa cu obisnuitul de parca ar fi amici de bere. O sa aflati de frumoasa Pausa care a murit fiind inchisa in pestera hotilor din muntele care ii poarta numele. Sau ca a fost capetenia unei cete de haiduci care si-a razbunat iubitul ucis pe nedrept de niste nelegiuiti.O sa descoperiti povesti despre hutuli care au luat in stapanire cat timp au trait pe pamant pui de diavoli carora in schimb le-au oferit sufletul dupa moarte. Totul ca sa fie cei mai avuti. Fanetele, daca le ascultati cu atentie, o sa spuna povestile celor care s-au iubit in ele inca de la inceputul lumii. Veti gasi cele mai fantastice capsuni, la Nicu, sus, pe varf de munte, unde nimeni nu s-a gandit vreodata ca asa cultura ar creste. O sa gasiti peisaje care va lasa muti de uimire si care o sa va faca sa credeti ca exista Raiul, ca e pe pamant si ca se afla pe vaile si crestele din Paltinu. O sa gasiti oameni la poarta, dispusi sa stea de vorba cu voi si sa va impartaseasca din secretele vietii. Veti vedea cele mai frumoase fete din lume, care n-au nevoie de podiumuri ca sa demonstreze asta. Ci pur si simplu sunt frumoase, stiu ca sunt frumoase, n-au fite, gatesc ca master-chefii si au o eleganta in vorba si port de iti vine a te casatori cu toate pe rand sau chiar deodata. Sa te transformi in seic si sa nu le mai lasi sa fie ale nimanui. O sa vezi flacai, adevarati feti- frumosi, gospodarosi, sfatosi, cu bun simt si suflet sanatos. Veti vedea ca o zi chiar are 24 de ore si le simti pe toate, daca le traiesti ca oamenii locului: in randuiala…Pe drum veti intalni cai, vite, oi, nepazite toate, pentru ca nimeni nu indrazneste sa fure. Nu de frica legii, ce de frica lui Dumnezeu.

Da, doamnelor…da domnilor….vizitati daca aveti timp Paltinu…decat sa stati o ora in trafic ca sa ajungi din Obcini pana la Mall ca sa pierdeti cateva ore pe acolo, mai degraba folositi acest timp ca sa ajungeti din Suceava in Paltinu, ca sa castigati ceva in vacanta asta…

Autor: Dragoș Hutuleac

PS: articol scris pe telefon, cu tot ce presupune asta

Paltinu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s