Mirela Adomnicăi: „… însă domnul Flutur uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate făcute de-a lungul timpului”

Observăm zilele acestea apariția în presa județeană a unor comunicate transmise de Consiliul Județean Suceava prin care domnul președinte Gheorghe Flutur ne anunță diverse lucruri. Astăzi ne vorbește despre modernizări pe DN 17, pe diferite tronsoane, ieri ne spunea despre noile stațiuni de interes local din județ sau despre ordinul de începere a lucrărilor de aducțiune de gaz metan pentru mai multe localități sucevene.

Ce au în comun toate aceste anunțuri? Ei bine, nici unul dintre ele nu au legătură cu activitatea Consiliului Județean și domnul președinte Gheorghe Flutur nu are deloc atribuții directe în implementarea acestora.

Dacă ne referim la lucrările de modernizare de pe DN 17, acestea sunt efectuate de CNAIR, instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, deci nici o legătură cu atribuțiile Consiliului Județean. Ca fost prefect, care am administrat toate drumurile naționale din județ, știu foarte bine ce implică astfel de lucrări. În schimb ar fi bine dacă domnul Flutur ne-ar anunța ce se întâmplă cu drumurile județene pe care le are în subordine și la care sunt o mulțime de probleme și de întârzieri.

În legătură cu noile stațiuni de interes local din județul Suceava, principalul merit îl au primarii acestor localități, care s-au zbătut și au îndeplinit criteriile necesare pentru recunoașterea acestor destinații turistice. Așadar, îi felicit sincer pentru munca depusă atât pe primarii din Moldovița, Panaci, Putna, Șaru Dornei și Vama care au obținut acum aceste recunoașteri, cât și pe cei care au obținut mai demult statutul de stațiuni turistice pentru localitățile pe care le conduc. Nu cred că este corect ca cineva să se folosească de realizările altora și să-și aroge apoi merite care nu-i aparțin.

Am mai fost de asemenea anunțați că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de aducțiune de gaz pentru mai multe localități sucevene. Pe lângă faptul că din nou Consiliul Județean nu are atribuții în acest sens, mulți dintre primari mi-au semnalat că acest lucru nu s-a întâmplat efectiv sau cel puțin nu în toate localitățile menționate în comunicatul respectiv. Deci încă o arogare falsă de merite!

Recunoaștem că ne-am obișnuit cu stilul de comunicare al domnului Flutur, aflat permanent în campanie electorală și cu modul în care încearcă să arate că nimic nu se întâmplă în județ fără „binecuvântarea” domniei sale. Însă de cele mai multe ori lucrurile stau total diferit față de cum sunt prezentate. Sunt și alte persoane care se zbat pentru județul nostru, de multe ori în tăcere și consider că este total incorect să-și aroge merite doar unul singur pentru tot ce se întâmplă bun în județ. Nu știu cum se face însă domnul Flutur uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate făcute de-a lungul timpului ori despre situațiile în care județul Suceava este codaș la nivel național. Sau acolo nu mai sunt „meritele” domniei sale?

Mirela Adomnicăi, deputat PSD de Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s