Mirela Adomnicăi: „Guvernul trebuie să intervină rapid pentru a pune capăt creșterii de prețuri la carburanți!”

Guvernul trebuie să intervină rapid pentru a pune capăt creșterii de prețuri la carburanți!
Propunerea PSD este o PLAFONARE a prețurilor.
In acest context, ministrul Energiei trebuie să vină URGENT cu o soluție alternativă, care să aibă ca finalitate oprirea creșterilor prețurilor de la pompă.
Nu mai putem accepta la nesfârșit această indolență din partea Ministerului Energiei.
Dacă PNL nu are o altă soluție decât cea propusă de PSD, atunci trebuie să accepte în cel mai scurt timp introducerea PREȚULUI MAXIMAL pe o durată limitată de timp.
La începutul lunii martie, când s-a creat panică în benzinării, prețul barilului de petrol a atins un vârf de 123 de dolari, iar prețul mediu la pompă era de 7,5 lei/litru de carburant.
Presa economică susține că la acel moment adaosul comercial practicat, în medie, pe lanțul comercial din piața de combustibili era de 37%.
În prezent, prețul barilului este de 110 dolari, deci cu aproape 11% mai puțin decât în acel moment de panică de la începutul lunii martie.
În aceste condiții, prețul la pompă ar fi trebuit să scadă la 6,7 lei, însă pe piață prețurile au crescut la circa 9 lei/litru.
Rezultă în mod necesar că adaosul comercial și implicit marja de profit a companiilor este mai mare, în timp ce banii din buzunarele românilor sunt din ce în ce mai puțini. Acest lucru se vede cu ușurință cu profiturile triplate ale operatorilor din piața de carburanți.
Cert este că această creștere de prețuri este pur speculativă, fără o legătură directă cu prețul materiei prime și cu costurile de producție.
Soluția PSD este de a limita, temporar, adaosul comercial la un nivel care să reducă prețul la combustibil, fără a afecta buna funcționare a companiilor.

Deputat, Mirela Adomnicăi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s