Dragoș Huțuleac: Încă!

Moldovagaz nu poate să-şi plătească factura lunii august către Gazprom, factură scadentă în doar câteva zile. Compania moldovenească a cerut o amânare de plată de la ruşi, doar că nu au primit răspuns în acest sens din partea companiei rusești. Cu toate acestea, şeful Moldovagaz a spus că problema n-ar fi atât de gravă pentru că va lua gaze din România. Iar în acest context, bineînțeles că apar câteva întrebări de bun simț. Dacă Modovagaz nu are bani să cumpere gaze de la Gazprom, cum va avea bani să plătească gazele din România? A doua întrebare ar fi: de unde dă țara noastră gaz Republicii Moldova? Deoarece, deja avem avem un deficit de 20%. Dacă mai dăm şi Moldovei, deficitul în mod evident, creşte. Eu înțeleg că trebuie să ne gândim și la frații noștri, dar nu-i putem ajuta decât dacă în primul rând ne ajutăm pe noi. Să rămânem amândouă țările în fundul gol din solidaritate, nu-i dragoste frățească, e prostie frățească.


În altă ordine de idei, s-a prabușit pilonul II de pensii. Alea private. Alea pe care aproape nimeni nu știe unde la are sau că le are. În mod ciudat, informația nu a devenit virală, deși ne afectează pe toți cei care avem un loc de muncă. Ni s-au pierdut banii și nu este vorba de o sumă modestă, ci una egală cu deficitul anual al Casei de Pensii. Adică exact cu suma pe care statul român trebuie să o transfere de la buget pentru a le duce pensionarilor bani acasă sau în conturi. Un mizilic! Dacă era ceva important, mă gândesc că am fi reacționat. Atât noi, beneficiarii ipoteticelor pensii private obligatorii, cât și autoritățile statului care ne-au obligat acum ceva ani în urmă să avem o astfel de pensie. Un heirupism de ăsta, de trei parale, care n-a fost bine studiat ci doar aplicat de autorități ca să fim în rând cu ceilalți cetățeni din Uniunea Europeană. A ieșit un rahat! Exact cum vor ieși absolut toate aberațiile care urmează să ni le bage pe gât având la bază același substrat: „să fim la fel cu ei” deși, în mod natural, suntem diferiți și tare bine ne descurcăm fiind așa.


Și să nu uit…am ajuns la 15% inflație. O inflație pe care eu unul o resimt. Și va ajunge la 20%. Nu mă îndoiesc de asta. Prea multți oameni lipsiți de viziune se află la putere ca să mai poată face ceva. Și culmea e că toate partidele politice au oameni cu viziune și buni specialiști, doar că sunt ținuți la distanță de arcul guvernamental pentru că, dacă ar ajunge în funcțiile pentru care au pregătirea necesară, i-ar pune intr-o lumină așa proastă pe actualii și mulți dintre foștii decidenți politici încât aceștia n-ar mai putea scoate capul pe stradă. Doar că sistemul nu va permite niciodată să li se întâmple asta protejaților săi. Pentru că altfel nu sistemul ar conduce țara, ci românii ar conduce România. Iar așa ceva nu are voie să se întâmple. Încă!

Autor: Dragoș Huțuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s