Un calugar pe autobuzul nr. 2: „Să țineți la bucățica voastră de pământ ca la mama și la tata vostru”

„Să țineți la bucățica voastră de pământ ca la mama și la tata vostru. Că o să vină niște vremuri în care numai pe bucățica voastră de pământ o să fiți cât de cât liberi să faceți ce vreți, să vorbiți ce vreți, să trăiți cum vreți. Și tot ea, săraca, dacă o să aveți grijă de dânsa o să vă hrănească și o să vă ajute să treceți mai ușor de greutățile vieții. Poate n-o să vă ofere îndeajuns de-ale gurii, dar orișicât va fi mai multă mâncare în ceaunul vostru decât a celui care nu are deloc o grădinuță să pună și el niște barabule, niște păpușoi, niște ceapă și ce mai trebuie la casa omului. Că tare urâte vremuri mai vin!

Credeam că Antihrist se va ridica împotriva credinței noastre și așa o să-l cunoaștem. Dar e mai parșiv de atât, că s-a ridicat împotriva libertății omului. Că dacă Dumnezeu ne-a dat voie să gândim liber la toate, chiar dacă nu toate nu sunt cu folos, Antihrist vrea să gândim numai ca el, nu altfel. Dacă Dumnezeu ne-a lăsat libertatea de a face ce vrem, Antihrist vrea să facem numai cum vrea dansul. Dumnezeu ne-a dat mereu libertatea de a alege. Antihrist ne-a luat-o mai oameni buni. Și chiar dacă alegeam greșit, Dumnezeu nu se supăra pe noi, că prin conștientizarea greșelii, omul ajunge la mântuire. Dar Dracu nu vrea să ne mântuim așa că ales să ne dicteze ce să vorbim, ce să gândim, ce să facem….Cică așa-i „corect”! O fi corect, dar nu-i drept, măi oameni buni…” – un călugăr, în autobuzul numărul 2, din centru spre spre gara Burdujeni din Suceava, povestind cu cei de pe scaunele din fața lui….

de Dragos Huțuleac

(repostat: articolul a aparut prima oara pe acest site pe 10 iunie 2020: https://jurnaldebucovina.com/2020/06/10/mesajul-unui-calugar-sa-tineti-la-bucatica-voastra-de-pamant-ca-la-mama-si-la-tata-vostru-2/ )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s