Beni Atodiresei: „Doar impresia!”

Dacă nu ești familiarizat cu realitățile județului și ale municipiului Suceava şi cazi naiv doar cu ochii-n presa/media de casă poți avea impresia că te afli în Cluj sau Oradea. Doar impresia!
Toți caută să te convingă că nu e corupție nici la CJ și nici la Primărie, că orașul e verde, inteligent şi dinamic, că aici e locul de naștere al culturii universale, că festivalurile rezonează până în China iar autenticul şi frumosul specific sunt valori eminamente locale. Ochiul de bou!
Totul e inundat de cultură, de abundența actului creator, de diversitate muzicală, imagini nocturne, floricele și pisici, teatrul e de la arhitectură şi ACET până la toloacă iar festivalurile variază de la strigături până la stilistica bâtei. Totul e roz!
În realitatea trează e doar o coregrafie a excesului, a inadecvării, a banalizării și a derizoriului, menită a manipula și a acoperi urâțenia morală zilnică a politicienilor locali. E doar un efort inutil de securizare a presei în încercarea de a deforma adevărul.
Neșansa e că cetățenii s-au trezit, sunt informați și presa/media de casă indiferent de stridențe și variații ale obedienței nu mai poate prosti; deja e un alt val, al celor care gândesc cu propria minte!

Autor: Beni Atodiresei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s