Beni Atodiresei: „Fie cei de la Banca Mondială nu știu unde e Suceava fie eşationul a fost compus din cei din administrația locală şi familiile lor”

Aflu, de la un amic, că există un studiu al Băncii Mondiale în care apare municipiul Suceava ca surclasând Clujul, Oradea, Timișoara, Iași pe câteva criterii urbane chiar serioase.

Prima impresia e a unei ironii mediatice, a unei locuiri aproape de paradis. Lectura datelor duce la constatări simple: fie cei de la Banca Mondială nu știu unde e Suceava fie eşationul a fost compus din cei din administrația locală şi familiile lor. Procentele sunt amețitoare.

– 70% dintre cetățenii municipiilor Suceava și Vatra Dornei sunt satisfăcuți de starea clădirilor. Adică sucevenii sunt încântați de lipsa arhitecturii de calitate și de imaginea aglomerării blocurilor sinistre. Greu de crezut!

– 89% dintre suceveni apreciază efortul implicării primăriei împotriva încălzirii globale. Adică cetățenii apreciază lupta verde și inteligentă a administrației locale în a stăvili vremea ploioasă din cel mai secetos an din istorie!

– 93% dintre suceveni se simt în siguranță în orașul în care trăiesc!

– 92% dintre suceveni au sentimentul de siguranță în cartier!

– 91% dintre suceveni sunt mulțumiți de calitatea aerului din oraș. Adică zona Burdujeni a scăpat de mirosuri și ACET poluează doar financiar. E o imagine infirmată de realitate!

– 85% dintre suceveni se declară mulțumiți de nivelul zgomotului din localitate. Posibil ca cetățenii să se fi obișnuit cu zgomotul politicienilor locali și a presei de casă!

– 84% dintre suceveni se declară mulțumiți de curățenia din oraș. Un evident neadevăr, dincolo de localismul tont Suceava e un oraș murdar!

– 91% dintre suceveni au încredere în concetățenii lor. E posibil întrucât e mai bine decât a crede în administrația locală!

– 91% dintre suceveni cred că „te poți baza pe majoritatea oamenilor din cartier”. Greu de crezut mai ales dacă sunt de la partid sau primărie!

– 82% dintre suceveni sunt mulțumiți de investițiile şi proiectele realizate de către primărie. Evident e un fals întrucât nivelul de nemulțumire e mare și o dovedește implicarea cetățenilor în dezavuarea investițiilor eronate și a corupției din urbanismul local!

– 80% dintre suceveni consideră că „la mine în oraș este ușor să găsești un loc de muncă”. Evident minciuna cea mai grosolană întrucât Suceava e printre orașele cele mai lipsite de locuri de muncă și depopulate prin munca în străinătate!

– 83% dintre suceveni sunt mulțumiți de calitatea locuirii. Adică sunt mulțumiți de confortul locuirii și a dotărilor publice. Un neadevăr întrucât discrepanța dintre Ițcani, Burdujeni și centru e foarte mare iar noile construcții sunt de proastă calitate pe o lipsa de arhitectură și o urbanizare corectă!

– 96% dintre suceveni subscriu faptului că

„prezența străinilor este benefică” și „străinii care locuiesc în orașul meu sunt bine integrați”. E posibil ca referirea să fie la chinezi că la ucraineni nu e foarte sigură!

– 86% dintre suceveni sunt foarte mulțumiți de situația financiară a gospodăriei în care trăiesc. Alt neadevăr, situația reală a cetățenilor e gravă în contextul scumpiri vieții, a energiei electrice, a gazelor, a carburanților, a alimentelor!

– 81% dintre suceveni sunt foarte mulțumiți în cu locul în care trăiesc, adică de ceea ce le oferă contextul urban: de la respect la viață lipsită de griji. Un ultim neadevăr!

Autor: Beni Atodiresei

Ar putea fi o imagine cu cer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s