Luminita Aldea: TIMPURI GRELE. CONDUCĂTORI MĂRUNȚI. AUR IEFTIN

Cred că trăim timpurile cele mai grele ale generației noastre și îmi doresc din toată inima să le facem față și să trecem peste ele mai întăriți sufletește și mai compleți ca oameni.
Putin speră că la iarnă Europa își va omorî libertatea și democrația pentru căldură în case și mâncare mai multă. Eu sper că nu. Toate acțiunile lui Putin din ultimele zile, inclusiv mobilizarea, trădează disperare, panică și zbaterile hidrei înainte de cădere. Dar de aceste zbateri mă tem căci pot strivi mult și multe căzând.
Mai sper că Europa în ciuda oricărui greu va alege libertatea și democrația, căci se poate să le pierzi și să îți fie tot frig și foame.
Dar înainte de a veni iarna care să chinuie Europa – după dorința lui Putin – și să îl ajute să câștige războiul din Ucraina, se întâmplă ceva grav în Imperiul țarului de la răsărit. Rușii lui nu vor să plece la război. Mamele nu au născut prunci care să fie carne de tun. Fug rușii de înrolare tot în Europa. Sunt cozi la granițe peste tot…
și iar mă gândesc că și asta face parte din zbaterile hidrei pe moarte…
În Italia a câștigat alegerile dreapta naționalistă… Au fost alegeri libere. Nu am ce comenta. Asta au vrut italienii. Să dea Dumnezeu să fie bine pentru milioanele de români ce și-au găsit acasa acolo.

Ucraina încă luptă… Cu teritorii ocupate, cu referendumuri „câștigate” cu pușca la capul alegătorului, cu înmormântări ale soldaților morți apărându-și țara, ea încă luptă…

În Iran se manifestă imens de zece zile pentru că a fost ucisă o fată din cauza că nu purta corect jihabul. Eu aș zice că nu există jihab purtat corect, ci țări cu libertate și fără libertate. Unde nu este libertate poți fi omorât că nu porți corect un batic pe cap în viziunea dictatorilor. Și iranienii nu mai vor să fie omorâți pentru asta…

În România mea conducătorii sunt mărunți și nepotriviți pentru aceste timpuri grele.
Daea cumpără multe produse agricole de la un târg și laudă produsele românești, apoi, după plecarea presei, dă înapoi ce a cumpărat. Asta îmi amintește de o întâmplare de pe vremea comuniștilor. Trebuia să vină ceaușeștii în vizită într-o zonă cu pomi fructiferi, dar pentru că nu era în acel an recolta, cu care să se laude trepădușii politici ai locului, au pus muncitorii să lege cu ață mere mari în pomii, pe unde trebuia să treacă cârmaciul. De la mere legate cu ață în copaci, la dat produsele cumpărate înapoi producătorilor, după ce te-ai dat mare în fața presei, nu e decât un pas și o istorie de treizeci de ani, ce a trecut în zadar.
Câmpeanu – ministrul învățământului – e acuzat de plagiat. Nu e singurul. Nu explică, nu se scuză, nu își dă demisia, ci dă o nouă lege care să-i amnistieze plagiatul.
Un doctor celebru cu un venit uriaș e prins luând mită 1000 de euro de le un bolnav nevoiaș…
Un preot e prădător sexual…
În parlament PSD, PNL, UDMR și AUR!!! – Da, AUR! Acel AUR ce e cu săracii, cu grija față de popor și de averea lui – a votat pentru mărirea veniturilor aleșilor locali. Sigurul partid ce s-a opus măririi a fost USR…

Trăim timpuri grele. Conducătorii noștri sunt mărunți. AUR-ul e ieftin. Dumnezeu știe cum vom merge înainte…

Autor: Luminita Aldea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s