Beni Atodiresei: Biserici de bani

Biserici de bani. E admirabil faptul că domnul primar I.Lungu se declară a fi un bun creștin ce-l mărturiseşte public pe Dumnezeu. Problema e însă în asumarea reală şi practică a credinței.

A da din banii cetățenilor către biserici nu este un act de credință ci doar un demers strict tehnic. Creștinismul practic nu are a face cu a da din banii altora bisericiilor ci cu sacrificiul şi trăirea personală.

Credința are a face cu propria moralitate şi cinste, cu proprii bani, cu propria abstinență, cu adevărul ca standard, cu repulsia față de corupție și formele ei, cu empatie sacrificială față de cei vulnerabili, cu exemplul practic.

A folosi banii sucevenilor pentru a beneficia electoral este o ofensă adusă principiilor Scripturii şi însăși lauda deșartă e o ieșire în decor.

Din calitatea de primar nu se cade a folosi credința ca pretext electoral, nici banii altora pentru a face bine, nici a pune biserica într-o lumină greşită, nici a o expune prin politizare și asocieri forțate urii USR. E necesar a înțelege că actul credinței nu e nici pe bani, nici pe funcții, nici pe indulgențe, nici pe imagine ci doar pe valori asumate practic.

Autor: Beni Atodiresei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s