Adjunctul ISJ Suceava: „Cel mai mare păcat al unui profesor este să aibă un copil foarte bun la clasă și să nu-i ofere tot ce este necesar pentru performanță”

În opinia noastră, adjunctul ISJ Suceava, dnul profesor dr. Petru Crăciun, chiar merită să fie în funcția respectivă, drept urmare orice intervenție publică de-a sa va fi preluată și de noi. E printre persoanele din inspectorat care nu a uitat că în primul rând este om, apoi cadru didactic și abia la urmă „inspector” și toate astea fără să omită că a fost și elev.

În cadrul ședinței cu toți directorii de școli din județ, prof. dr. Petru Crăciun, adjunctul ISJ Suceava, le-a recomandat acestora să încurajeze profesorii să apeleze la mijloace moderne în procesul de predare pentru a face lecțiile mai atractive pentru elevi, relatează Monitorul de Suceava.

”Așa cum am mai spus, cel mai mare păcat al unui profesor este să aibă un copil foarte bun la clasă și să nu-i ofere tot ce este necesar pentru a obține performanță. Cine știe? Poate ajunge în viitor să salveze comunitate din care vine”, a spus Crăciun.

„Unitățile școlare au fost modernizate, dispun de mijloace de învățare moderne pe care profesorii le pot utiliza, vorbim de videoproiectoare, laptopuri, table interactive. Vă rog, în calitatea dumneavoastră de directori, să mergeți în asistență la ore, să vorbiți cu fiecare profesor în parte, să le atrageți atenția acolo unde este cazul, să urmăriți progresul elevilor. (…) Cel mai important aspect e progresul fiecărui elev, iar acesta se poate realiza doar prin metode moderne, centrate pe elev, mulți profesori au participat la cursuri de formare în acest sens și vă rog ca aceste cursuri să nu fie doar niște diplome, profesorii să pună în practică aceste cunoștințe. Faceți asistență la ore, o să urmăresc acest aspect”, a subliniat adjunctul ISJ, conform sursei citate.

Suntem convinși că mesajul dlui Inspector Crăciun a ajuns la urechile acelor directori care, întocmai ca și dânsul, nu au uitat să fie în primul rând oameni, apoi cadre didactice, apoi directori. La ceilalți au ajuns directivele de partid, orgoliile personale și frustrările care vin la pachet cu toate acestea. Îi pupăm…dar nu-i iubim pe toți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s