Luminita Aldea: „România e în Europa. Austria nu mai e…”

În tot conflictul acesta cu Austria după veto-ul dat României pentru intrarea în Schengen nu știu de ce am sentimentul că România e în Europa cu toate păcatele ei, iar Austria s-a autoexclus dintr-un continent, pe care îl locuiește fizic chiar în mijlocul lui, dar ca și comportament diplomatic, interese, respect e undeva prin Asia. Văd Austria ca pe un cal troian în mijlocul Europei.
Nu se poate să te consideri țară civilizată și să ai asemenea comportament față de o altă țară, ce nu ți-a greșit cu nimic, din contra ai afaceri bănoase pe teritoriul ei. Nu se poate să impui condiții absurde ca pe vremea când erai imperiu și aveai vasali. Nu se poate să inventezi un motiv absurd pentru a bloca intrarea României în Schengen, când toate statisticile și datele arată clar că nu România este țara prin care invadează migranții Austria. Cred că acest motiv neîntemeiat l-au primit austriecii din altă parte alături de ordinul: Puneți piedică românilor să intre în Schengen, ca să tulburăm un pic apele în Est și să zdruncinăm unitatea Europei! Și ei au executat fără măcar a citi ce scrie pe biletul primit, căci dacă citeau și analizau deduceau că nu este un motiv întemeiat și că este foarte ușor de demonstrat că nu stă în picioare.
Mă bucur că România reacționează, în sfârșit, la nedreptate uriașă care i se face.
Mă bucur că li se spune austriecilor câți bani câștigă din România.
Mă bucur că ne-am rechemat ambasadorul din Austria.
Dar cel mai mult mă bucur, deși e o bucurie umbrită de tristețe, că din tot acest scandal mai mult pierde Austria, decât România.
România e în Europa. Austria nu mai e…

Autor: Luminita Aldea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s