Luminiţa Aldea: CÂINII LATRĂ, URSUL MERGE… DOAR ȚARA STĂ PE LOC

Câinii latră; e drept că puțini câini mai fac asta de când monstruoasă coaliție domnește peste țară; ursul merge…
Merge ursul și când UBB joacă alba-neagra cu teza de doctorat a lui Bode, despre care spun că ba nu e plagiată, ba e plagiată puțin, ba e plagiată mult. E drept că din acest joc Bode nu are ce pierde. E Bode și atât. După ce va pleca din funcția, de care acum se ține cu dinții și pare mai de neclintit decât Sfinxul, se va topi în neant ca și cum nici nu ar fi existat vreodată. Dar UBB pierde imens din prestigiu academic, dacă nu ia niște măsuri drastice împotriva celor ce i-au dat titlul de doctor cu „magna cum laude” lui Bode. Pentru cei care încă nu știați aflați acum că Bode a fost făcut dottore cu cele mai mari laude.
Merge ursul și când Bode dă în judecată UBB ca să își repare onoarea, de parcă ar fi un personaj din Caragiale, care strigă către judecător: „Da, domn judecător, onoarea mea, săru mâna, nereperată, cum remâne?” Și dacă tot am amintit de piesa lui Caragiale zic că merită amintită și replica inculpatului: „Las că ți-o reperează domn Mitică!” la care adaug o întrebare la fel de malițioasă ca personajul: Cine o fi domn Mitică, ce îi poate repara onoarea lui Bode!? O fi vreun frate siamez cu care e legat, nu trupește, ci prin plagiat!?
Merge ursul și când Ministrul Agriculturii adoarme la telefon, când este sunat de o televiziune să răspundă la niște întrebări. Nu numai că adoarme, dar și sforăie zgomotos de stârnește râsul. Apoi explică că nu dormea… Număra cormoranii… Căuta greierii pin mâncare… Pregătea tractoarele pentru arat… Nu dormea! Clar!

Merg toate astea în țară, aici, unde omul politic s-a învățat că oricât ar lătra câinii, ursul tace și merge, dar tare mi-e teamă că pe plan extern fie că latră câinii sau nu, ursul nu merge. Nu are cum să meargă. În țări unde, fără a fi perfecte, la cea mai mică acuzație de corupție oamenii politici își dau demisia și unde cel acuzat de plagiat pleacă imediat, nu ai cum merge cu Bode și să meargă ursul… Da, Austria a fost ticăloasă și nedreaptă cu România, dar orice pledoarie făcută de Bode în favoarea țării e o defavoare prin simpla lui prezență.

Autor: Luminiţa Aldea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s