Cu Andreia Macovei despre Floral Box – Hănţeşti

(sau cum poţi transforma pasiunea în sursă de venit)

Atunci când pasiunea îşi dă mâna cu munca, nu se poate să nu iasă ceva folositor şi plăcut din această „combinaţie”. Asta i s-a întâmplat şi Andreiei Macovei din comuna Hănţeşti, când s-a hotărât să-şi ducă hobby-ul pentru aranjamentele florale la un alt nivel. Un nivel care să-i permită să-şi pună în slujba semenilor creativitatea, abilităţile dobândite de-a lungul timpului şi afinitatea sa înnăscută de a vedea frumosul acolo unde restul oamenilor văd obişnuitul. Aşa a apărut Floral Box. O iniţiativă antreprenorială prin care Andreia Macovei pune la dispoziţia celor interesaţi diverse aranjamente din flori de săpun, licheni, etc. gândite şi realizate în aşa fel încât, persoana la care ajunge cadoul realizat de Floral Box sa să se simtă cu adevărat specială. Absolut toate aranjamentele florale realizate de Andreia Macovei sunt unicat şi personalizate până la cel mai mic detaliu, ca să corespundă întru totul aşteptărilor clienţilor. Şi face asta având convingerea că mulţumirea şi bucuria acestora (a clienţilor n.red.), contribuie la dezvoltarea şi împlinirea sa interioară. Pentru că puţine lucruri sunt mai mulţumitoare pe lumea asta decât să vezi încântarea omului care apreciază munca ta. Pornind de la aceste principii, a început din luna decembrie să realizeze primele aranjamente şi să le posteze pe facebook. Nu a trecut mult timp şi au apărut comenzile. Şi uite aşa, prin perseverenţa şi curaj, în mai puţin de 4 luni Floral Box a crescut ca în poveşti. În cele ce urmează, redăm o scurtă discuţie purtată cu Andreia Macovei despre cum a apărut şi ce înseamnă pentru ea Floral Box.

Dragoş Huţuleac: – Fiecare început, are o poveste. Care este poveste din spatele Floral Box?

Andreia Macovei: – Acum vreo trei ani am încercat să fac flori din hârtie îndrumată de tutorialele de pe YouTube. Am descoperit că e un lucru care mă relaxează și finalul muncii e uimitor de satisfăcător. Dar, pentru că mai mereu exista un „dar”, din lipsa de încredere și de timp, pentru că băiatul meu cel mare avea 2 ani pe atunci și îmi ocupa tot timpul, am renunțat. În septembrie 2021 a venit vestea că voi mai avea un băiețel ceea ce însemna că vor mai urma cel puțin 2 ani de stat acasă. În decembrie 2022, când să spun că m-am dezmeticit, am zis că trebuie să fac ceva să aduc un ban în plus dar să mă pot ocupa și de copiii. Așa că m-am gândit la vechea pasiune cu florile, doar că de data asta am zis să încerc cu flori de săpun, pentru că de acum am doi băieți năzdrăvani.


D.H. – Ce ai în vedere atunci când pregateşti un aranjament?!?
A. M. – Am început înteresându-mă în primul rând de ce ce am nevoie şi cum se procedează la realizarea aranjamentelor de genul asta. Apoi am cumpărat materialele necesare și am încercat. Recunosc că primele cutii cu flori n-au fost prea reușite dar cu fiecare aranjament în plus făcut, reușeam să-l fac mai arătos. Apoi am descoperit și lichenii….ceva extraordinar! Așa că am făcut și câteva tablouri cu licheni. Inspirația a venit din simpla liniște pe care o am în timpul cât lucrez cu ele şi nu încerc să transmit nimic special, decât bucuria pe care o resimt lucrând la ele.


D.H. – Cum te simţi sa te ocupi de mica ta afacere?
A. M. – Frumosul pe care îl văd după ce termin de făcut un aranjament îmi dă încredere că fac lucrurile bine. Desigur nu toți oamenii au aceleași gusturi şi se poate ca unora să nu le placă, dar nu poți mulțumi pe toată lumea. În primul rând trebuie să te mulțumești pe tine și dacă ocupația pe care o ai vine din dragoste, eu zic că nu se poate să fie ceva neplăcut în activitatea ta. Toate lucrurile care merg bine, sunt bune tocmai pentru că pui un strop de dragoste în ele. Dragostea în muncă, e ca sarea-n bucate. Fără ele, nu se poate….


D.H – Care sunt planurile tale de viitor?
A. M. – Nu știu dacă m-am gândit neapărat la viitor. În cazul meu, cam de fiecare dată când am făcut un plan, a intervenit ceva care l-a dat peste cap. De data asta am zis să fac totul spontan și să las lucrurile să meargă de la sine iar eu doar să mă dedic și să muncesc ca să evoluez cât mai frumos în acest domeniu.

D.H – Care sunt recomandarile tale pentru cineva care vrea sa înceapa un proiect similar?
A.M. – Dacă cineva ar vrea să se ocupe de aranjamente florale, fie ele de săpun, textile sau de hârtie, aș recomanda să aibă curajul să riște niste bani și să caute în special să observe care sunt culorile ce se potrivesc cel mai bine între ele, pentru că eu am greșit la capitolul ăsta la început. Și să înceapă cu aranjamente mici. Aşa işi va face mâna, cum ar veni iar ulterior, pe măsură ce acumulează mai multă experienţă, totul vine de la sine. Ca şi cum ai fi făcut astfel de aranjamente toată viaţa. Şi uite aşa ai parte de mai multe motive de satisfacţie. Lucrezi tu, pentru tine, făcând ceea ce-ţi place, câştigând şi nişte bănuţi din pasiunea ta. Eu zic că merită…


Încheiem aici acest scurt material subliniind încă odată că viaţa mereu ne demonstrează că putem găsi soluţii pentru a ne creşte veniturile. Şi de cele mai multe ori putem face asta făcând exact ce ne place. Doar că trebuie să avem curaj să ne apucăm de treabă şi să astupăm urechile atunci când cei din jurul nostru ne zic că „nu se poate aşa ceva”. Ei când spun asta, o fac din punctul lor de vedere şi se prea poate ca dânşii într-adevărsă nu fie în stare să facă aşa ceva. Doar că nu e vorba despre ei, e vorba despre noi. Şi aşa cum Andreia a reuşit să facă Floral Box să funcţioneze, la fel putem face fiecare din noi tot ce este necesar pentru ca ceea ce ne dorim să se împlinească. Dar nu trebuie să uităm că e mai uşor să ne implinim visurile împreună, decât singuri. Drept pentru care haideţi să încurajăm micile afaceri locale! Merită!


Pentru mai multe detalii sau comenzi nu ezitaţi să intrati pe pagina de facebook Floral Box.

A consemnat, Dragoş Huţuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s