Beni Atodiresei: „E nevoie de morală și competență chiar dacă baronul şi băieții cei vechi nu vor!”

Dincolo de mândria locală Suceava e un județ în care politicul a instituționalizat corupția. Păduri tăiate, arhitectura traficată, comisii și posturi tranzacționate – toate apanaj al politicienilor locali care și-au cumpărat mai mereu liniștea.
Însăși existența familiilor politice ce domină Suceava de 30 de ani e o formă de corupție. Prezența soților, soțiilor și a neamurilor de tot felul prin funcții și instituții este expresia corupției şi imposturii.
Popularea cu incompetență e corupție!
Privarea cetățenilor de dreptul la funcții în detrimentul rudelor și a găștii e tot corupție. Cumpărarea mediei/presei și înregimentarea opiniilor e tot o imagine a fraudei morale.
E corupție și la CJ și la Primărie: ACET, TPL. Și conflictul de interese și etajele în plus și proiectele care trebuie realizate doar de unii pentru a fi eligibile sunt tot variații ale fraudei morale, profesionale și de sistem.
Toate acestea țin captiv județul Suceava. Cei bine calificați sunt nevoiți să plece afară iar imaginea e cea a subdezvoltării: lipsă autostrăzi și drumuri de calitate, haos în urbanism, lipsa dreptului la calitatea vieții și o permanentă injosire a cetățenilor simpli.
E nevoie de morală și competență chiar dacă baronul şi băieții cei vechi nu vor!

Autor: Beni Atodiresei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s