Gheorghe Șoldan: „De la poarta fermei, în cantine, spitale, universități, școli, magazine..”

Proiect de lege în beneficiul producătorilor locali! De la poarta fermei, în cantine, spitale, universități, școli, magazine etc.
Lanțul Scurt de Aprovizionare e un proiect de lege al cărui inițiator sunt, alături de alți colegi parlamentari, proiect prin care ne propunem să venim concret în sprijinul producătorilor locali.
Pe scurt, persoanele juridice de drept public și privat cu capital de stat sunt obligate să achiziționeze alimente de la producătorii locali.
Vorbim de cantine de spitale, universități, școli, unități militare, licee militare, magazine alimentare, ce vor trebui să achiziționeze minimum 50% din alimente de la producătorii locali.
Lanțurile scurte de aprovizionare cu alimente înseamnă vânzarea directă de la fermier la beneficiar prin reducerea intermediarilor și, implicit, a prețului de achiziție.
Proiectul a trecut de Senat și se află în prezent în analiză la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbatere în perioada următoare.
Beneficiile acestui proiect!
Să luăm următorul exemplu: dacă o cantină din municipiul Suceava dorește să se aprovizioneze cu ouă, roșii, carne, cartofi, lapte etc., aceasta va trebui să caute produsele la producători din zonă.
În acest mod, instituțiile publice sunt aprovizionate cu produse agroalimentare proaspete, de calitate, producătorii locali au o nouă piață de desfacere, este susținută economia locală, iar gradul de poluare se reduce, pentru că și distanța dintre producător și beneficiar este mai mică.
Potrivit specialiștilor, vorbim de o piață de aproximativ 2 miliarde de EURO la nivel național la care producătorii români vor avea întâietate!
Cert este că România are oameni gospodari, iar statul român are obligația să-i sprijine!
Iar un astfel de #sprijin este acest proiect care a primit la începutul acestei săptămâni aviz favorabil în Comisia Economică al cărei membru sunt.
Voi susține astfel de proiecte și voi căuta mereu #soluții pentru a veni în sprijinul fermierilor!

Deputat PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s