Ioana Cotlarciuc – sau cum devin visele realitate daca nu renunti la ele

Pe Ioana o știu de când avea 12 ani. Era o copiliță cu bun simț, frumoasă, deșteaptă și talentată din clasa a VI-a. De altfel, toți copiii clasei respective aveau ceva deosebit și se făceau ușor remarcați. Era o clasă cu personalitate și foarte unită. Dar în privința asta cred că un cuvânt mare l-a avut de spus diriginta lor, dna Crizantema. Mereu am crezut că elevii împrumută din personalitatea dirigintelui…

poza principala

Pe Ioana nu am auzit-o cantând imediat. Abia în preajma serbării de Crăciun. M-a surprins plăcut pentru că era extrem de naturală în ce făcea. Bucuria i se citea pe chip, vocea era cum trebuie, nimic fals în toată prestația sa. Știam din discuțiile purtate că vrea să facă carieră în domeniu, dar am crezut că e doar un vis de copil. La urma urmei și eu voiam, când eram de vârsta ei, să cânt în 3 SUD-EST. Se vede treaba că nu am visat destul de mult. Ea a continuat să viseze până când visul i s-a transformat în realitate, iar acum este o solistă care crește tot mai mult și se desăvârșește ca artist pe zi ce trece.

Antepenultima oară am întâlnit-o pe Ioana la banchetul clasei a VIII-a. Știu că am dansat cu ea, dar am discutat doar despre liceul pe care îl va urma, nu despre muzică. Nu știu de ce nu am discutat despre visele ei, pentru că de obicei acesta este genul meu preferat de discuție.

Penultima oara am întâlnit-o acum mai bine de doi, în Kaufland. Credeam că e studentă la noi și mă mirasem că nu am întâlnit-o prin campus. Mi-a explicat că urma cursurile Școlii Populare de Artă. Știam deja că are cântări pe la diverse evenimente și m-am bucurat că a avut curaj să-și urmeze visul mai departe. Eu eram proaspăt tătic, ea era proaspăt intrată în lumea asta a muzicii, amândoi n-am avut timp să povestim mai multe. Fiecare întârzia la îndatoririle sale.

Ultima oară am întâlnit-o în cimitirul din Paltinu de Duminica Mare. Îi știam evoluția și m-am bucurat că deși a prins aripi, a rămas cu picioarele pe pământ. Oricât am ajunge de sus, e bine ca tălpile să simtă pâmântul. Altfel ne trezim deodată că pământul ne fuge de sub picioare și nu ne mai alegem cu nimic din toată munca noastră. Așa-i lăsat de la Dumnezeu ca să nu ne-o luăm în cap. Nici atunci nu am avut timp să stăm de vorbă…

Zilele trecute, Ioana a lansat primul ei videoclip, „Bătrâneasca” (videoclipul îl puteți vizualiza accesand următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=EvlVOcVrAS8&feature=share). E un pas înainte important pentru cariera ei. Videoclipul este bine realizat, melodia prinde la public și uite așa asistăm la nașterea unei noi stele a muzicii populare. Iar cuvintele alese nu sunt mari, pentru că în ziua de azi avem multe stele, numai că steaua Ioanei sunt sigur că va lumina din ce în ce mai tare, până o va recunoaște toată lumea. Zic asta pentru că deja este demonstrat că perseverența dă cele mai bune rezultate. Iar când perseverența este dublată de talent și răbdare, succesul este sigur în proporție de peste 95%. Și Ioana are aceste calități: este perseverentă, talentată, răbdătoare și în plus, este din Paltinu. Iar noi, cei care ne-am născut în satul acesta, suntem mai cu moț de felul nostru…Așa a lăsat Dumnezeu! (de Dragoș Huțuleac)

poza 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s